036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

קדירת פירות ים ופטריות


מתכון בהשראת מנה מהממת שאכלתי במסעדה יוונית אותנטית כאן בארץ. הביקור בראשון באותה מסעדה היה מוצלח מאוד, השני הרבה פחות.... לפחות נשארתי עם המתכון, והנה הוא לפניכם.

המנה של צדפות בקרם שמנת ופטריות היא כוכבת אמיתית. במסעדה זו מנה של צדפות וונגלי, אבל בבית הכנתי עם שרימפס וצדפות אוייסטר וגם כך היא היתה נפלאה. נראה לי שכל תערובת של פירות ים תתאים כאן. אתם בהחלט מוזמנים לנסות.

מה נצטרך?

1 ק"ג תערובת של פירות ים - שרימפס , מולים, וכל סוג אחר שאתם אוהבים.

2-3 כפות חמאה או שמן זית

2 כפיות שום כתוש

2 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (אפשר להוסיף גם פטריות מיובשות).

טימין או שמיר

גרידה מלימון אחד

מלח, פלפל שחור

1 כוס שמנת לבישול

ומה עושים?

1. נתחיל מפירות הים. אצלנו בראש העין אין ים, אין דגים ואין שוק דייגים. אז אני קונה פירות ים קפואים ומפשירה היטב היטב לפני הבישול. התוצאה מצויינת.

אז קודם כ