036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

טארט שוקולד על קרם טופי אגוזים


איך אתם עם ימי ההולדת שלכם? אוהבים? חוגגים?

אצלי כל יום הולדת הוא חגיגה, לא מחמיצה שום הזדמנות לחגוג, ומוודאת שאף אחד בסביבה לא יפספס. מזכירה מראש למי שצריך, מסמסת למי ששכח לברך, בקיצור - דואגת לעצמי שיהיה יום בכייף.

ורק השנה - לראשונה ב-51 שנותי - לא ממש התחשק לי לחגוג. אפשר לחשוב על כל מיני סיבות. אולי עדיין לא מיציתי את חגיגות החמישים מהשנה שעברה? אולי אני משקמת את נפשי הפצועה מ"נפלאות" הקיץ האחרון? אולי כי אחרי 50 מסיבות בכל זאת מיציתי?

אבל ככל שהתקדם לו היום של יום ההולדת, ככל שרבו הטלפנים, ההודעות ומסרי הברכות בוואטסאפ ובפייסבוק, ככל שהורעפה עלי יותר אהבה - כך הרגשתי את תשוקת החגיגות מזדחלת ותופסת את מקומה הטבעי. הכל לקראת רגע האמת - עוגת יום ההולדת.

וזו העוגה שהכנתי לעצמי השנה - טארט שוקולד על קרם טופי אגוזים. עוגה נפלאה שראיתי לפני כמה שבועות בתכנית הטלויזיה של Rachel Allen, וישר ידעתי שזו תהיה עוגת היום ההולדת שלי.

כמו כל טארט יש כאן כמה שכבות ונדרשת השקעה מסויימת, אבל לפחות חלק מהשלבים אפשר להכין מראש, וגם את העוגה עצמה אפשר להכין יום לפני ההגשה, זה לא יגרע ממנה במאומה.

אז מה נצטרך?

(הכמויות לטארט מרובע בגודל 25* 25 ס"מ, לטארט עגול בגודל 22-24 ס"מ - אפשר להכין 2/3 מהכמות)