top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

בלינצ'ס גבינה עם דובדבנים חמוצים


עוגות גבינה אנחנו אוהבים ואוכלים כל השנה. אבל בלינצ'ס, זה באמת רק בשבועות.

זהו ללא ספק אחד ממאכלי החג האהובים ביותר, כאן בגרסה הקלאסית המתוקה - עם מלית גבינה וטוויסט של דובדבנים חמוצים.

למרות הפופולריות הרבה של הבלינצ'ס - רבים נרתעים מהכנתו. טיגון החביתיות, המלית והגלגול... מי צריך את כאב הראש הזה? ומי רוצה לקבל את האורחים בחג כשניחוח של טיגון דבק בו???

אז אני רוצה לאמר לכם - זה ממש, אבל ממש לא כזה סיפור, מה גם שאפשר להכין הכל מראש, ורק לחמם לפני ההגשה. בתנור. אין צורך לטגן שוב. התוצאה היא מעדן של ממש, שווה לנסות.

אז מה נצטרך?

לחביתיות

1.5 (210 גר') קמח

2 כוסות (500 מ"ל) חלב

3-4 ביצים (תלוי בגודל)

3 כפות חמאה מומסת

2 כפות סוכר

1/2 כפית תמצית וניל איכותית!

גרידה מלימון אחד קטן

ומה עושים?

1. בקערה מערבבים את כל החומרים לחביתיות. מיקסר אינו הכרחי כאן, רק חשוב לערבב היטב היטב במטרפה עד שלא יהיו גושים בכלל.

2. מחממים מחבת משומנת במעט מאוד חמאה (כפית אחת תהיה די והותר).

3. יוצקים למחבת החם בעזרת מצקת את הבלילה (כמות של 2/3 מצקת בערך לכל חביתית), מנענעים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לפזר את הבלילה באופן אחיד. צריכה להתקבל חביתית בקוטר של 20 ס"מ בערך.

4. מטגנים במשך דקה אחת בערך, עד שהתחתית זהובה ויפה. הופכים למשך 5 שניות (הצד השני אמור להשאר בהיר מאוד) ומעבירים לצלחת שטוחה.

5. ממשיכים לטגן כך את כל הבלילה, ואת החביתיות עורמים בצלחת זו על גבי זו. יתקבלו כ-20 חביתיות.

*** עד כאן אפשר להכין מראש. מפרידים את החביתיות באמצעות ניילון נצמד, ושומרים אטום היטב. אפשר יום אחד במקרר או כמה ימים במקפיא.

למלית

1 ק"ג גבינה לבנה 5% (אפשר להחליף מחצית מהכמות בגבינת שמנת או ריקוטה)

2 כפות סוכר

1/2 כפית תמצית וניל איכותית!

גרידה מלימון אחד קטן

כ-50 גר' דובדבן חמוץ מיובש (לא חובה ואפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים, כמו תותים, פטל, דובדבנים טריים. אבל אני חושבת שהדובדבן החמוץ הזה עושה כאן עבודה נהדרת).

ומה עושים?

1. מסננים את הגבינה. מניחים במסננת בד חיתול ועליו הגבינה. את כל העסק מעמידים מעל קערה (לקליטת הנוזלים) ומשאירים כך למשך שעה-שעתיים.

2. מעבירים את הגבינה המסוננת לקערה ומערבבים היטב עם כל שאר החומרים למעט הדובדבנים.

3. מניחים חביתית על משטח עבודה. שמים בשליש הקרוב אלינו כף אחת של מלית ועליה 2-3 דובדבנים.

4. מקפלים את השליש הקרוב אלינו על המלית.

5. מקפלים את השוליים משני הצדדים לכיוון המרכז.

6. מגלגלים ליצירת בלינצ'ס יפהפה ואלגנטי.

7. מסדרים את כל החביתיות המגולגלות בשכבה אחת בתבנית או פיירקס.

*** גם את החלק הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. לא להקפיא!!!

ממש לפני ההגשה

1. מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות).

2. ממיסים 2-3 כפות חמאה בקערית קטנה, ומברישים את הבלינצ'ס בנדיבות.

3. מכניסים לתנור למספר דקות עד שהבלינצ'ס מזהיבים וקריספיים.

4. מעבירים לצחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

הצעת הגשה נוספת

מכינים קומפוט של דובדבנים חמוצים או שזיפים.

מבשלים את הפירות עם כף סוכר וחצי כוס ליקר דובדבנים או שזיפים, בהתאמה לפרי.

מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב סמיך ועשיר.

יוצקים את הרוטב (עם או בלי הפירות) מסביב לבלינצ'ס או עליהם.

https://goo.gl/7xWyac

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page