מאז שחזרתי מבולגריה אני חולמת על האורז עם תרד של נורה.
על הנסיעה שלי לסדנת צילום בבולגריה כבר סיפרתי. חזרתי משם עם כמה מתכונים נהדרים, והמתכון הזה הוא אחד האהובים על כל בנות הסדנה. אז השבוע סוף סוף הכנתי אורז עם תרד של נורה, מלכת המטבח הבולגרי.
כדרכי אני מגוונת ומוסיפה משהו משלי – אם כבר תרד, אז למה לא מנגולד? ואם כבר ירוקים – אז אפשר להוסיף קצת צ’רביל (הירק הכי טרנדי במטבח שלי, כאן אפשר לקרוא מה זה בדיוק ואיפה משיגים), ואם כבר צ’רביל בעל הניחוח האניסי העדין – אז לא נוותר של מעט זרעי אניס לבוסט נוסף של הטעמים… וכמו בכל סיר של אורז אני מוסיפה קצת דוחן לבריאות שלמה, ובקיצור – חגיגה שלמה בסיר.
אז הנה המתכון המלא (ובסוגריים – המתכון המקורי של נורה), מוקדש באהבה לכל חברותי לסדנה, ובעיקר – לאפרת לוזנוב:
מה נצטרך? 3-4 כפות שמן זית (במקור: סתם שמן) 1 בצל גדול 0.5 ק”ג תרד (במקור: 1 ק”ג תרד) צרור גדול של מנגולד (במקור: ללא מנגולד) 2 כוסות אורז (במקור: 1.5 כוסות) 1/4 כוס דוחן (לא חובה, ולא מופיע במתכון המקורי) מלח, פלפל שחור תבלינים נוספים: 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית כוסברה טחונה, 1/2 כפית סומק, קמצוץ זרעי אניס כתושים (במקור: 1 כפית פפריקה)
ומה עושים?
1. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול על אש נמוכה.
2. קוצצים את הבצק ומוסיפים לשמן. מטגנים 5-10 דקות בחום נמוך, מערבבים מדי פעם. המטרה היא שהבצל יתרכך ויזהיב קלות, לא יותר מזה. הטיגון בחום נמוך (שדומה יותר לאידוי בשמן) מבטיח שהבצל לא יישרף או ייחרך.
3. בינתיים שוטפים היטב את התרד והמנגולד, וקוצצים אותם גס.
4. מוסיפים לבצל את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים לסיר את התרד והמנגולד הקצוצים ומבשלים עד שהם משנים צבע ומאבדים נפח.
6. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים (במקור: 2-3 כוסות עד לכיסוי התרד) ומביאים לרתיחה.
7. בינתיים שוטפים את האורז ומסננים.
8. מוסיפים את האורז לסיר עם עוד 2-3 כוסות מים (תלוי כמה נוזלים יש בסיר) ומבשלים עד שהאורז מוכן. טועמים ומתקנים תיבול.
9. פותחים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד הנוזלים המיותרים מתאדים והאורז מתייבש מעט (במקור: מעבירים לתבנית (ללא כיסוי) ומייבשים למשך כמה דקות בתנור בחום בינוני 180 מעלות).
10. מעבירים לצלחת הגשה, ומתענגים.
Comments