מאפינס שיבולת שועל עם גבינות וברוקולי
- שרון סער - רוקחת החלומות
- לפני יומיים
- זמן קריאה 2 דקות
מתכון מעולה, ממש, ומהיר הכנה, ממש, של מאפינס גבינות מלוח עם ברוקולי.
הכנתי כדי לפנק את הבת שלי, ביום מרגש מיוחד, שלא היו בו תנאים לאכילה סביב שולחן או עם צלחת, ומה רבה הייתה ההצלחה. הם פשוט נחטפו, על ידי כל הנוכחים.
הסוד של המאפינס הוא השימוש בשיבולת שועל במקום קמח. שיבולת שועל נחשבת לדגן-על. היא עשירה במיוחד בחלבונים מהצומח, בסיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות (המצטיינות בספיגה איטית וכך מגבירות את תחושת השובע) וכן במינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום. במחקרים רבים נמצא כי לשיבולת שועל תרומה להפחתת שומנים בדם, איזון ערכי סוכר, ובאופן כללי הפחתת סיכון למחלות, ולכן דיאטנים ואנשי רפואה ממליצים לשלב את שיבולת השועל כחלק מתזונה קבועה ואורח חיים בריא.
המאפינס האלה יהיו נפלאים כארוחת בוקר (אפשר אפילו לאכול בדרך אם ממהרים), יכולים לשמש כחלק מארוחת עשר לבית ספר במקום כריך (במקרה כזה הייתי שולחת 2 יחידות) או לצידו, ויספקו גם פתרון נהדר לארוחת ערב של אמצע השבוע עם ירקות טריים חתוכים בצד.

מאפינס שיבולת שועל עם גבינות וברוקולי
מה נצטרך? (10-12 יחידות)
250 גר' גבינה כחושה בנייר (טיב טעם או טובורג או כנען) או גבינה לבנה רגילה
1/2 קובייה (כ-200 גר') גבינה בולגרית 5% מפוררת או מגוררת
100 גר' גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שאוהבים (אני משתמשת בתערובת קוואטרו פורמג'יו של גד)
1/2 כוס חלב
1/2 גביע שמנת חמוצה 9% (אפשר גם 15%)
2-3 ביצים
1 כוס שיבולת שועל טחונה דק (קוואקר)
1/2 כוס קמח כוסמין (או רגיל)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
מלח, פלפל
2 כוסות פרחי ברוקולי
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות.
חולטים את הברוקולי 10 דקות (במים רותחים או במיקרו). מסננים היטב, מצננים וקוצצים גס (אפשר להשתמש גם בגבעולים דקים, גבעולים עבים יש לקלף).
מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים (במיקסר זה יהיה הכי מהר, אבל אפשר גם בקערה גדולה בכף עץ).
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הברוקולי החלוט והקצוץ.
טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
יוצקים לתבניות נייר משומנות בקוטר 6 ס"מ וגובה 6 ס"מ, 100 גר' ליחידה, עד 3/4 הגובה בערך.
שימו לב שהכוונה לתבניות מהסוג הזה (ולא עטרות נייר או מנז'טים):
אפשר להכין גם מאפינס קטנים יותר, ובמקרה כזה יש לקצר בהתאמה את משך האפייה.
אופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס אפויים וזהובים. במקרה של ספק אפשר לבדוק עם קיסם, כמו עוגה. במידת הצורך מוסיפים עוד כמה דקות אפיה.
מצננים ומאחסנים במקרר עד יומיים-שלושה בקופסה סגורה היטב, ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות ולהמשך השבוע.
מאפינס שיבולת שועל עם גבינות וברוקולי | רוקחת החלומות (תמונת AI)
ערכים תזונתיים ליחידה:

תגובות