קציצות אני מכינה (כמו כולם) כמעט כל שבוע, בשוטף, ומטבע הדברים תמיד מחפשת לגוון ולחדש. את הקציצות האלה הכנתי לראשונה בשבוע שעבר והן בהחלט אחת הטובות ביותר שהכנתי. רכות ועסיסיות, נימוחות וכמו-נמסות בפה. אני ממש ממליצה לנסות.
מה נצטרך?
חצי ק"ג בשר בקר טחון (רצוי צוואר)
2-3 כפות שמן זית
1 בצל
1 צרור גדול של מנגולד (לפחות 10 עלים גדולים)
2 ביצים
1/4 כוס סובין שיבולת שועל (בפסח מחליפים בקמח מצה)
1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כוסברה יבשה
ומה עושים?
1. מחממים שמן זית במחבת. קוצצים את הבצל גס ומאדים במחבת עד שמתרכך ומזהיב.
2. בינתיים שוטפים היטב את המנגולד וקוצצים גם אותו גס (כולל החלקים הלבנים). מוסיפים למחבת ומאדים עד שהמנגולד מאבד מנפחו ומתרכך. מעבירים למסננת ומצננים.
3. קוצצים את הבצל והמנגולד היטב (רצוי במעבד מזון ואפשר גם קיצוץ דק מאוד ידנית).
4. מעבירים את המנגולד הקצוץ לקערה, מוסיפים את הבשר, הסובין, הביצים והתבלינים. מערבבים היטב ולשים במשך כמה דקות.
5. יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות שאותן אפשר לטגן או להכניס לתנור על נייר אפיה. או מגלגלים כדורי בשר ומבשלים ברוטב עגבניות (כאן בתמונה גם עם לוביה/שעועית ירוקה). בכל מקרה מובטחת תוצאה נהדרת.
Comments