הקיץ והחום מתישים את כולנו.
וזה לא שבשנה שעברה היה חם פחות. נכון - עקרונית - שכדור הארץ מתחמם, אבל בינינו, 1/2 מעלה הבדל בממוצע של חודשי הקיץ כולם, בין השנה לשנה שעברה, זה לא בדיוק משהו שהאדם הממוצע מרגיש.
רק שבכל שנה שוכחים כמה שהקיץ כאן חם. ומתיש.
וכשכל כך חם, לח והביל - למי יש חשק או כח לעמוד במטבח?
אז חפשתי מנה שתהיה גם קרירה ומצננת, גם פשוטה ומהירת הכנה וגם ייצוגית. וכך נולדה המנה הנהדרת הזו של צזיקי חצילים שרופים.
השילוב של גבינת רוקפור כאן הוא שמיימי, לפחות לטעמי ולעניות דעתי. אם אתם לא אוהבים רוקפור או גבינות כחולות בכלל - אפשר להחליף בפטה. אבל אל תוותרו על המתכון, הוא באמת נפלא.
ותגידו אתם, אפשר להישאר אדישים למנה כזו?
מה נצטרך?
3-4 שיני שום
800 גר' יוגורט יווני עשיר וסמיך
650 גר חציל שרוף בטעם טבעי
1 כפית עלעלי טימין
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כוסברה יבשה
להגשה:
50-100 גר' גבינות רוקפור או כל גבינה כחולה אחרת (אפשר להחליף בפטה)
טבעות דקיקות של מלפפון
טבעות דקיקות של צנונית
חופן בצל ירוק
עלעלי טימין
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
ומה עושים?
בקערת מעבד מזון שמים את שיני השום וכותשים דק מאוד.
מוסיפים לקערת המעבד את היוגרט, החצילים, טימין, מלח, פלפל וכוסברה. מעבדים לתערובת חלקה.
אם לא אוכלים מיד מאפסנים במקרר.
מחלקים לקערות הגשה.
מעטרים כל קערית ברוקפור (או פטה) מפוררת, בצל ירוק, טבעות מלפפון וצצונית. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס ועלעלי טימין טרי ומסיימים בזילוף דק של שמן זית.
וזהו. זה כל הסיפור.
ערכים תזונתיים:
שימוש ביוגורט 4% שומן, סה"כ 8 מנות
מנה = 170 קלוריות, 11.2 גר' שומן, 7.5 גר' חלבון, 10 גר' פחמימות, 22.9 מ"ג כולסטרול, 1.5 גר' סיבין תזונתיים.
Comentários