top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

קדירת עוף וכתומים


מתכון שמשלב עוף גם עם פירות וגם עם ירקות, שכולם כתומים.

התוצאה מרהיבה וטעימה כל כך.

אני מכינה את המנה הזו לטו בשבט, אבל היא בהחלט מתאימה גם לכל הזדמנות אחרת.

קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות
קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות

***שימו לב בתכנון העבודה שנדרשת השרייה של שעה-שעתיים לפחות, ועדיף לילה שלם


קדירת עוף וכתומים


מה נצטרך?

4 כרעיים של עוף מחולקות לשוק וירך

למשרה

1 כוס יין לבן או רוזה (יין אדום לא יתאים כאן)

3-4 שיני שום חצויות או חתוכות לרבעים

2 מקלות קינמון

3-4 כוכבי אניס

2-3 ענפי טימין טרי

קמצוץ זעפרן (או 1/2 כפית כורכום)

2-3 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לקדירה

1-2 כפות שמן זית

1 תפוז

2-3 בטטות

חתיכה אחת של גדולה של דלעת (700-800 גר')

1-2 חבושים (לא חובה, אפשר להחליף באגסים)

חופן משמשים מיובשים

חופן צימוקים בהירים

6 גזרים בצבעים שונים (כתום, צהוב, לבן - הסגול פחות יתאים כאן)

1 כוס ציר עוף או ירקות


ומה עושים?


1. בקערה גדולה שמים את כל חומרי המשרה ומערבבים קלות. מוסיפים את נתחי העוף ומשרים לילה במקרר. ממהרים יכולים לקצר את ההשרייה לשעה-שעתיים, אבל לא פחות מזה.


2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה - 200 מעלות.

בוחרים סיר גדול שיכול בנוחות את כל מרכיבי הקדירה ומתאים לתנור. יוצקים את השמן לתחתית הסיר, ומעל מפזרים טבעות של בצל ותפוז (עם הקליפה).


3. כעת מכניסים לסיר את כל שאר המרכיבים חוץ מהגזרים:

בטטות: חוצים לאורך (או לרבעים אם הן גדולות במיוחד) ופורסים בעובי 2-3 ס"מ

דלעת - חותכים לקוביות גדולות יחסית, שלא תתפורר בבישול

חבוש - אין צורך לקלף, חוצים, מנקים מליבה וגרעינים וחותכים לפלחים

את המשמשים המיובשים חותכים לרבעים.

ולא שוכחים גם את הצימוקים.

קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות
קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות

4. מעבירים את נתחי העוף מעל הירקות, יוצקים מסביב את המשרה על כל מרכיביו ומוסיפים גם את הציר.


5. את הגזרים - קולפים וחוצים בזהירות לאורך. אם הם קטנים/דקים מאוד - משתמשים בהם בשלמותם. מפזרים מעל וסביב העוף, המטרה היא שלא יהיו בתוך נוזל הבישול אלא יתבשלו מאדים בלבד.

קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות
קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות

6. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה.

כעבור שעה - פותחים את הסיר, מזיזים את הגזרים לצדדים וצולים במשך 10-20 דקות נוספות עד שהעוף מקבל צבע זהוב עמוק והנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב עשיר ונפלא (במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים).


7. הכי טעים להגיש עם אורז לבן, אבל גם בלעדיו הקדירה תהיה מושלמת.

קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות
קדירת עוף וכתומים | רוקחת החלומות

139 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page