top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פאדג' שוקולד ודובדבנים (ללא קמח)


השילוב של שוקולד ודובדבנים הוא כל כך מוצלח, שאני חוזרת אליו כל פעם בגרסה אחרת, ותמיד מרוצה מאוד מהתוצאה.


אז אחרי עוגה בחושה של שוקולד ודובדבנים, עוגת גלידה של שוקולד ודובדבנים, ודובדבני אמרנה מצופים מרציפן ושוקולד (כולם נפלאים, באחריות) - אני רוצה להציע לכם הפעם עוגת פאדג' שוקולד ודובדבנים.



כמו כל עוגת פאדג' גם העוגה הזו נטולת קמח לחלוטין (אני משתמשת כאן רק בשקדים טחונים/קמח שקדים), והיא שוקולדית מאוד, עשירה, בעלת מרקם נימוח, ובקיצור - כל מה שאנחנו מחפשים בעוגת השוקולד שלנו.

וחוץ מכל אלה - אתם יכולים כבר להתחיל לתכנן עליה לפסח.


רגע לפני המתכון - מילה בעניין הדובדבנים.


דובדבנים טריים הם נפלאים, אבל לא תמיד זמינים (העונה ממש קצרה), ומעבר לכך - המחשבה שצריך לגלען כל אחד ואחד מהם בנפרד - שולחת אותי מיד לחיפוש אחר פתרונות נוחים יותר.


האופציה המועדפת עלי היא דובדבני אמרנה, יש להם טעם מרציפני משובח שמתאים באופן מושלם ממש לשקדים שבמתכון. אבל זה לא מוצר של סופר. תצטרכו להגיע לחנויות מתמחות או למעדניות שמחזיקות את המוצר או כיו"ב. שווה להתאמץ, ממש שווה, אבל לא תמיד מסתדר.

אז מה עושים? אפשר להשתמש גם בדובדבנים חמוצים שנמכרים בכל סופרמרקט או בדובדבנים קפואים (ובלבד שהם מגולענים, כמובן).


טיפ קטן: אם קניתם דובדבני אמרנה, שמרו את הצנצנת עם הסירופ. הכניסו אליה דובדבנים קפואים או חמוצים ושמרו במקרר עד לפעם הבאה שתכינו את העוגה (הדובדבנים יישמרו בסירופ היטב אפילו כמה שבועות). בזמן הזה, הטעם המרציפני של האמרנה יחלחל לדובדבנים וישדרג אותם פלאים. זה לא יהיה ממש אמרנה, אבל גם לא סתם דובדבן.


ואחרי שעשינו סדר - ניגש למתכון.


מה נצטרך?

200 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)

200 גר' חמאה

2 כפות ליקר דובדבנים מכל סוג שהוא (אפשר להחליף בברנדי או כל ליקר אחר)

5 ביצים L

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

200 גר' שקד מולבן טחון (קמח שקדים)

1 כף גדושה קקאו

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 צנצנת קטנה (230 גר') דובדבני אמרנה (אפשר להחליף ב-1 כוס של דובדבנים קפואים או חמוצים (מגולענים).


לציפוי:

2 כפות גדושות ריבת דובדבנים איכותית (עדיף ללא תוספת סוכר, למשל סן דלפור)

100 גר' שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה


ומה עושים?


1. מחממים תנור אפיה לחום בינוני (179-175 מעלות). משמנים היטב תבנית אפייה בקוטר 24-26 ס"מ (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפיה).


2. ממיסים במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) שוקולד עם חמאה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב.


3. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר עד להכפלת הנפח ולקבלת מרקם סמיך מאוד ובהיר (זה יימשך כמה דקות).


4. מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס, מערבבים בעדינות רבה ובמהירות איטית כדי לא לאבד נפח.


5. באותה קערה שבה המסנו את השוקולד ממיסים עכשיו את השוקולד והשמנת של הציפוי. מערבבים היטב ושומרים להמשך בטמפרטורת החדר (לא להכניס למקרר).


5. מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים (שקדים טחונים, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה). מוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד ומערבבים בעדינות רבה, עדיף באופן ידני בתנועות קיפול, עד לקבל תערובת אחידה.


6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.


7. מסננים את הדובדבנים (אם משתמשים בדובדבני אמרנה - שומרים את הסירופ, ראו טיפ) מפזרים את הטיפ באופן אחיד עד כמה שיתן על תערובת העוגה ומשקיעים אותם קצת בתוך התערובת.


8. אופים 35-40 דקות. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי, אבל היא תתייצב אחרי הקירור. מצננים.


9. מורחים על העוגה את ריבת הדובדבנים יוצקים עליה את קרם השוקולד לציפוי.


10. מכניסים למקרר ומצננים היטב. כשהעוגה קרה לגמרי - יש לכסות אותה. אפשר להכין יום מראש. להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ולהעביר לצלחת הגשה יפה.

בעונה מגישים עם דובדבנים טריים. שלא בעונה - עם תותים ואוכמניות.



ערכים תזונתיים:

עוגה = 24 מנות.

איך מחלקים עוגה ל-24? מחלקים את העוגה ל-4 רבעים, מחלקים כל רבע לחצי (2 שמיניות), מחלקים כל שמינית ל-3 מנות.

מנה = 248.5 קלוריות, 16.9 גר' שומן, 4.1 גר' חלבון, 20.1 גר' פחמימות, 70.6 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page