036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

טארט דובדבנים על קרם שקדים


קרם שקדים הוא אחד הקרמים הבסיסיים בקונדיטוריה, ותמיד כדאי להחזיק קופסה בהישג יד - לטארט זריז, למילוי קרואסון מיום אתמול והכנת קרואסון שקדים, ועוד. מכיוון שהמתכון מכיל ביצים טריות, חיי המדף של הקרם במקרר קצרים מאוד (יומיים-שלושה לכל היותר), כך שאם רוצים לשמור לשימושים עתידיים - יש לעשות זאת במקפיא. ובכל מקרה - הקרם דורש אפיה לפני שאוכלים אותו.

המתכון הזה עושה שימוש בקרם שקדים כבסיס לטארט דובדבנים, וליתר בטחון אני משתמשת גם בבצק שקדים (שהוא בצק פריך בתוספת של שקדים טחונים וכבר ברור לכם שהוא הרבה יותר טעים...). באותה שיטה בדיוק אפשר להכין טארט אגסים, שזיפים ולמעשה כל פרי אחר שאתם חולמים עליו... בכל מקרה, בזכות קרם השקדים, מובטח לכם טארט נפלא!

טארט דובדבנים על קרם שקדים | רוקחת החלומות

אז מה נצטרך?

הכמויות הן לטארט אחד בקוטר 22-23 ס"מ. אם כבר מפעילים מעבד מזון, אני אוהבת להכין כמות כפולה מכל דבר ולהקפיא חצי. וכך אפשר להתארגן בעתיד (עד חודש אין שום בעיה) על טארט נוסף (דובדבנים או אחר) כמעט ללא מאמץ. העיקר שכל מה שמקפיאים יהיה סגור היטב בקופסה אטומה, כדי שלא יתפוס "ניחוחות מקפיא".

לשטרויזל

75 גר' חמאה קרה

75 (1/3 כוס) גר' סוכר

75 גר' (1/2 כוס) קמח

2 כפות שקד מולבן פרוס או טחון

1 כפית גרידה לימון (לא חובה)

לבצק שקדים

150 גר' (1 כוסות + 1 כף) קמח

90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' (1/4 כוס) סוכר או אבקת סוכר

30 גר' (2 כפות) שקד מולבן טחון

1 חלמון (לכמות כפולה - ביצה אחת שלמה)

לקרם שקדים

125 גר' חמאה רכה

125 גר' סוכר

125 גר' שקד מולבן טחון

2 ביצים

1-2 כפות רום או ליקר אמטרו