top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה

פיימונטה (Piemonte) שפירושו באיטלקית מרגלות ההרים, הוא שמו של חבל ארץ בצפון מערב איטליה הגובל בצרפת ובשוויץ ומוקף משלושת צדדיו בהרי האלפים, ויש אומרים שכאן, במחוז הזה, אפשר למצוא את האוכל הטוב ביותר באיטליה.

חומרי הגלם האזוריים כוללים בראש וראשונה פטריות כמהין לבנות וגם פטריות פורצ'יני, אורז (ריזוטו הוא אחת המנות הראשונות הפופולריות באזור), יין משובח במיוחד, חמאה טובה וגם - אגוזי לוז. ושוקולד.

סביב אגוזי הלוז צמחה בפיימונטה תעשיית שוקולד מפותחת, השלישית בגדולה בעולם - הלא היא פררו. המוצר המוביל של החברה הוא ממרח הנוטלה שנוצר לאחר מלחמת העולם השניה, כאשר פייטרו פררו הוסיף לתערובת השוקולד של המפעל אגוזי לוז טחונים כדי לחסוך בקקאו היקר... לצידו של ממרח הנוטלה מיוצרות כאן הבונבניירות האהובות של פררו רושה ומגוון עצום של ממתקים מוכרים נוספים (קינדר, טיק טק, ועוד ועוד). אגב, כמויות אגוזי הלוז שמגדלים בפיימונטה כבר מזמן לא מספקות את מפעל הענק, שצורך רבע (לא פחות!) מכמות כל אגוזי הלוז בעולם כולו.

שוקולד ואגוזי לוז | Photo by Susanne Jutzeler, suju-foto : https://www.pexels.com/photo/pile-of-chocolate-bar-1693027/
שוקולד ואגוזי לוז | Photo by Susanne Jutzeler, suju-foto : https://www.pexels.com/photo/pile-of-chocolate-bar-1693027/

אבל האמת היא שפררו לא היו הראשונים שחשבו על השילוב של שוקולד ואגוזי לוז. כבר בתקופת נפוליאון (1796-1814) הומצא בטורינו (בירת מחוז פיימונטה) ה-ג'נדויה (באיטלקית: Gianduja) - תערובת הומוגנית של שוקולד ו-30% ממרח אגוזי לוז. הג'נדויה דומה לשוקולד חלב, אבל רך יותר בשל שמן אגוזי הלוז, ובעיקר מועשר בטעמי לוז. ועל זה נדבר היום.


בארץ ניתן להשיג שוקולד ג'נדויה בחנויות המתמחות ולפעמים יש אפילו בסופר, חפיסות שוקולד פרה ג'נדויה של עלית. כשאני נתקלת במוצר הזה - אני קונה מיד 3 חפיסות וגם אגוזי לוז קלויים ורצה להכין עוגת שוקולד ג'נדויה עם אגוזי לוז, העוגה של פיימונטה.

עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה | רוקחת החלומות
עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה | רוקחת החלומות

עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה


מה נצטרך?

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד ג'נדויה (בעיתות מצוקה אפשר להחליף בשוקולד חלב)

200 גר' חמאה

4 ביצים

קורט מלח (קורט הוא בדיוק הכמות שנתפסת בין האצבע לאגודל)

150 גר' סוכר (או תחליף)

200 גר' אגוזי לוז קלויים

30 גר' קקאו משובח


לציפוי:

200 גר' שוקולד ג'נדויה (אפשר להחליף בשוקולד חלב או מריר)

200 מ"ל שמנת מתוקה

50 גר' חמאה


ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 165 מעלות. משמנים היטב תבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ.

2. מקציפים ביצים (שלמות) עם קורט מלח, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה מאוד, בהירה מאוד וסמיכה מאוד. זה ייקח כמה דקות, מתאזרים בסבלנות.

3. בינתיים ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את שני סוגי השוקולד עם החמאה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. יוצקים את השוקולד המומס לקערה עם קצף הביצים ומקפלים מעט בעדינות.

5. משפשפים מעט את אגוזי הלוז כדי להוריד את מרבית הקליפה החומה הדקיקה שלהם.

6.בקערית מערבבים את אגוזי הלוז עם הקקאו, מוסיפים לקערה הגדולה וממשיכים לערבב בתנועות קיפול עדינות עד לתערובת אחידה ופיזור אחיד של האגוזים.

7. יוצקים לתבנית המשומנת. אופים 40-45 דקות. שולי העוגה אמורים להתחיל להתבקע והמרכז יהיה עדיין רוטט מעט. מצננים את העוגה.

המרכז של העוגה ישקע מעט (בכל זאת אין קמח שיחזיק את כל הקונסטורקציה) וזה מצויין כי לכאן בדיוק ייכנס הציפוי.

8. מכינים את הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד עם שמנת בפולסים של 30 שניות. מערבבים היטב. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לתערובת השוקולד, נותנים לה להתרכך לאט לאט, ומערבבים היטב עד שתיטמע לגמרי בשוקולד. מצננים מעט (לטמפ' החדר, לא במקרר!)

9. אחרי שהעוגה הצטננה (לטמפ' החדר) יוצקים את הקרם במרכז ששקע מעט.

10. מעטרים באגוזי לוז קצוצים גס או בראס, פירות או פרחי מאכל.

11. שומרים במקרר, אך עדיף להגיש בטמפרטורת החדר. אחחח.... איזו עוגה נפלאה.

עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה | רוקחת החלומות
עוגת שוקולד ג'נדויה ולוז מפיימונטה | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

מעוגה בקוטר 24 יתקבלו 24 מנות.

איך מחלקים ל-24 מנות? זה פשוט: חותכים את העוגה לרבע, כל רבע חותכים לחצי, כל חצי כזה (שהוא למעשה שמינית של העוגה) חותכים ל-3, ויש לכם בדיוק 24 מנות.

מנה = 290 קלוריות, 22.1 גר' שומן, 3.8 גר' חלבונים, 19.4 גר' פחמימות, 72.9 מ"ג כולסטרול, 0.3 סיבים תזונתיים.

בשימוש בתחליף סוכר נטול קלוריות תחסכו 26 קלוריות למנה.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page