top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת ריקוטה ודובדבנים

השילוב של גבינה ודובדבנים הוא נפלא, וכבר העליתי כאן בעבר מתכון לשושני שמרים במלית ריקוטה ודובדבנים.

הפעם אני לוקחת את השילוב הנפלא למקום קצת אחר, ולא פחות מוצלח. אולי אפילו יותר...


עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות
עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות

שטרויזל

100 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

70 גר' (1/3 כוס) סוכר

30 גר' (1/4 כוס) שקד מולבן טחון

120 גר' (3/4 כוס + 1 כף גדושה) קמח

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידה מלימון אחד


ומה עושים?

מכניסים את כל החומרים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים גסים. מעבירים לקערה מכוסה היטב או קופסה קטנה ומכניסים למקרר. חשוב מאוד לשמור על השטרויזל קר מאוד.

קערת מעבד מזון - ממשיכה אתנו לבצק, אין צורך לשטוף.


בצק ברטון

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

120 גר' (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר

1 ביצה

1 חלמון

210 גר' (1.5 כוסות) קמח

7 גר' (3/4 שקית) אבקת אפיה


ומה עושים?

מכניסים לקערת מעבד המזון את כל החומרים של הבצק, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד, זהוב ויפה.

משטחים מיד בעזרת כף היד בתבנית ריבועית בגדול 25*25 ס"מ, עובי אחיד עד כמה שניתן, ומעבירים למקרר לצינון.

- או - משטחים לצורת פיתה, מקררים במקרר למשך 20 דקות עטוף בניילון נצמד ולאחר מכן מרדדים לגודל התבנית.

קערת מעבד מזון - ממשיכה אתנו גם למלית, אין צורך לשטוף בשלב זה.

בזמן שהבצק מתקרר מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). אופים כ-10 דקות (חצי אפיה) ומצננים את הבצק האפוי.

משאירים את התנור דולק לקראת העוגה עצמה שתיכנס בעוד כמה דקות.


מלית גבינה

500 גר' ריקוטה

250 גר' גבינת סקי 5%

200 גר' (1 גביע) שמנת חמוצה

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

40 גר' קורנפלור

2 ביצים

גרידה מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל איכותית


ומה עושים?

באותה קערת מעבד מזון שמים את כל חומרי המלית, מערבבים מעט עד שהתערובת אחידה, וזהו. פשוט.


דובדבנים

100-200 גר' דובדבני אמרנה (האפשרות המועדפת עלי), או דובדבנים קפואים (חובה להפשיר מראש, כדי להיפטר מכל הנוזלים) או צנצנת של דובדבנים חמוצים מגולענים. בכל מקרה מסננים היטב מראש, כדי שהנוזלים העודפים לא יהרסו את העוגה.

בעונה, אפשר כמובן להשתמש גם בדובדבנים טריים, מגולענים!



מרכיבים את העוגה:

על בסיס בצק הברטון החצי-אפוי יוצקים את מלית הגבינה.

על הגבינה מפזרים את הדובדבנים בפיזור אחיד עד כמה שניתן. תחשבו על ביס, שבכל ביס יהיה דובדבן...

על הדובדבנים מפזרים את השטרויזל שמרנו במקרר.


אופים 30-35 דקות. השוליים של הגבינה צריכים להיות יציבים למדי והמרכז עדיין מעט רוטט, הוא יתייצב בצינון.

מצננים את העוגה ומכניסים למקרר לכמה שעות (ואפילו לילה) לפני ההגשה.


להגשה

חותכים לריבועים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות
עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

מהעוגה יתקבלו 25 מנות.

מנה = 243.3 קלוריות, 15.7 גר' שומן, 6.3 גר' חלבון, 19.3 גר' פחמימות, 66.7 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.


עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות
עוגת ריקוטה ודובדבנים | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page