top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת פאדג' שוקולד מרסלה


ב'מחברת המתכונים' שלי יש כל מיני מתכונים שאני רוצה לנסות, או שניסיתי ועדיין לא כתבתי, או כאלה שלא הספקתי לצלם, או שמחכים להזדמנות שנייה לשיפור או כל מיני אחרים כיו"ב. ובין כל אלה שוכב כבר כמה זמן מתכון לפאדג' שוקולד-מרסלה.

המתכון רשום בכתב ידי, אבל אין לי שמץ של זיכרון מנין הוא התגלגל אלי. ומצד שני - ברור לי למה הוא התגלגל אלי. בכל זאת שילוב של שוקולד (ולא סתם שוקולד, שוקולד-פאדג') עם יין מרסלה שהוא אחד היינות האהובים עלי ביותר.

עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות
עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות

המרסלה הוא יין סיציליאני, המיוצר ממספר זני ענבים, בהם בולטים זני גרילו, אינזוליה וקטרטו. תקופת היישון המינימלית של המרסלה היא שנה ועד למעלה מ-10 שנים, וככל שתקופת היישון ארוכה יותר - כך עולה דירוג האיכות של היין. אגב, סיציליה באופן כללי מצטיינת ביינות קינוח, ומי שמתעניין מוזמן לקרוא על כך קצת יותר בבלוג בעקבות הטעם הטוב של חברי היקר יוסי גנוסר.


אבל למרסלה סוד נוסף - ייחודו האמיתי של היין בהיותו יין מחוזק, כלומר, יש בו תוספת אלכוהולית (ברנדי או כוהל אחר) שהורגת את חיידקי התסיסה לפני שהם מפרקים את כל הסוכר לכוהל והתוצאה היא יין מתוק יותר ובעל אחוזי אלכוהול גבוהים יותר (16-20% לעומת 9-14% ביין רגיל). יין מרסלה מצונן הוא בן לוויה נפלא לגבינות עזות טעמים וניתן להגיש אותו גם כיין קינוח (בטמפרטורת החדר). אני עצמי מאוד אוהבת להשתמש במרסלה או יינות מחוזקים אחרים (כגון הפורט הפורטוגלי, השרי הספרדי, מדיירה המיוצר באי מדיירה שבאיים הקנריים, הקונדיטון הישראלי או אחרים) לאפייה וגם לבישול.

יינות מרסלה מסיציליה | Dedda71, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

אז אם נתקלתי איפהשהו, מתישהו, במכון לעוגת שוקולד-פאדג' מרסלה - ברור שלא אשאר אדישה, וכך הוא נוסף, מן הסתם, ל'מחברת המתכונים'.

מפה לשם, הגיע יומו של המתכון, ואחרי כמה נסיונות ושדרוגים, הנה לפניכם יצירת המופת שנקראת פאדג' שוקולד-מרסלה. אללי, איזו עוגה!!!!

עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות
עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות

פאדג' שוקולד מרסלה


מה נצטרך?

5 ביצים

80 גר' (1/3 כוס) סוכר

50 גר' (1/3) סוכר חום כהה

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר

70 גר' (1/2 כוס) קמח (בפסח מחליפים ב-1/4 כוס קמח מצה + 1/4 כוס קמח תפו"א או 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, ובמקרה הזה מוותרים על אבקת האפיה בהמשך).

5 גר' (1 כפית) א. אפייה

30 גר' (2 כפות גדושות) קקאו

1 כוס יין מרסלה (או יין מחוזק אחר)


לציפוי:

100 גר' שוקולד

100 גר' שמנת מתוקה

פירות לקישוט (לא חובה)


ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).

משמנים בנדיבות תחתית ודפנות של תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ (אפשר להניח בתחתית התבנית נייר אפיה).

2. בקערית ממיסים במיקרוגל שוקולד + חמאה בפולסים של 30 שניות.

3. בינתיים מקציפים במיקסר את הביצים (בשלמותן) עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי מאוד.

4. מוסיפים את השוקולד המומס לביצים ומערבבים בעדינות, בלי לשבור את הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה וקקאו).

6. כעת מוסיפים לקערת המיקסר את היבשים והיין לסירוגין. מערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.

7. יוצקים לתבנית ומעבירים מיד לתנור החם (170 מעלות) לאפיה של 35 דקות. העוגה תהיה יציבה בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכז. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 2-3 דקות אפיה, אך להיזהר מאפיית יתר.

8. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: מחממים שוקולד + שמנת במיקרוגל וטורפים היטב עד לקבלת קרם חלק ומבריק. משאירים לצינון על השיש (לא להכניס למקרר).

9. לאחר שהעוגה התקררה מצפים אותה בקרם ומעבירים לכמה שעות למקרר.

10. להגשה חגיגית (לא חובה) - מקשטים בפירות העונה, שטעמם החמצמץ שלהם מחמיא מאוד לעוגה העשירה והנהדרת הזו.


עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות
עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

החישוב לפי חלוקה ל-20 מנות, ללא הפירות

מנה = 236.5 קלוריות, 14.5 גר' שומן, 3.1 גר' חלבון, 19.8 גר' פחמימות, 83.8 מ"ג כולסטרול, 0 סיבים תזונתיים.

עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות
עוגת פאדג' שוקולד מרסלה | רוקחת החלומות

287 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page