top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת אהבה פרסית

הקינוחים הפרסיים בד"כ שונים מאוד ממה שאנחנו מכירים בעולם המערבי. עוגיות מקמח חומוס, חלווה מגזר, ועוד כהנה וכהנה. אודה ואתוודה - לא הזדמן לי לטעום ואף לא להתנסות. עוגת האהבה הפרסית הזו שבתה את ליבי במראה ובטעמים והשאירה הרחק מאחור את כל שאר הקינוחים שעמדו על הפרק כשהכנתי את המשתה הפרסי.


כיצד נולדה עוגת האהבה הזו הנפלאה הזו (שאני מרשה לעצמי לנחש שלא הגיעה מפרס העתיקה)?

האגדה מספרת על נערה פרסיה שהתאהבה בנסיך, ובכדי לגרום לו להתאהב בה אפתה עבורו את העוגה הזו, המלאה בכוחות הקסומים של האהבה.

סופה של האגדה לוטה בערפל.

לפי אחת הגרסאות הנסיך נשבה בקסמה של העוגה, החזיר לנערה אהבה והם חיו באושר ועושר, כמו באגדות.

לפי גרסה אחרת - אהבתה של הנערה נכזבת והיא מנחמת את עצמה בעוגה הנפלאה, כמו בחיים...

כך או אחרת, בדבר אחד אני בטוחה - פירור לא נשאר מהעוגה הקסומה.


עוגת אהבה פרסית


מה נצטרך?

4 ביצים L

150 גר' סוכר

קמצוץ מלח

200 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

275 גר' קמח שקדים (שקד מולבן טחון)

1 כפית גדושה הל

קמצוץ זעפרן שהושרה בכף מים רותחים

מיץ וגרידה מלימון אחד

1-2 כפות מי וורדים (תלוי בחוזק המשקה ובטעם האישי)

אופציה: 1 צנצנת קטנה של דובדבני אמרנה קצוצים גס, מסוננים (את הסירופ שומרים להמשך)


לציפוי

150 גר' אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון (או חלב)

1 כף מי וורדים

*** לקבלת ציפוי ורדרד - מחליפים את מיץ הלימון/חלב במיץ רימונים או סירופ האמרנה או שמוסיפים טיפה אחת קטנה של צבע מאכל וורוד, לא חובה.


לעיטור:

2-3 כפות פיסטוק קצוץ

1-2 כפות עלי וורדים מיובשים


ומה עושים?


1. מחממים תנור לחום בינוני ומעט נמוך (160 מעלות).

משמנים היטב תבנית עגולה (או תבנית גבוהה עם חור) בקוטר 22 ס"מ.


2. במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.


3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עד להטמעה.


3. מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפיה, שקד טחון, תבלינים, מיץ וגרידת לימון, מי וורדים, ומי ההשרייה של הזעפרן. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.


4. יוצקים לתבנית, ואופים בחום בינוני-נמוך (160 מעלות) במשך 45 דקות בערך (כדאי לבדוק כבר אחרי 40 דקות, במיוחד בתבנית עם חור שהאפייה בה מהירה יותר). מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה נאה, רצוי על רגל.


5. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית את אבקת הסוכר עם הנוזלים, זה נראה המון אבקה ומעט נוזלים אבל זה יסתדר. צריכה להתקבל משחה לבנה מבריקה. אם התוצאה הסופית דלילה מדי - מוסיפים עוד אבקת סוכר.

*** בתמונות אפשר לראות בבירור שהציפוי שלי היה דליל מדי. טעים, אבל לא נראה מיליון דולר כמו שרציתי, בהזדמנות אכין שוב ואחליף תמונה. מה שחשוב - לא לפחד להוסיף אבקת סוכר אם צריך, המרקם חייב להיות משחתי-סמיך.

יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ונותנים לו לזלוג באופן טבעי לשוליים.

מעטרים בפיסטוק קצוץ ועלי וורדים מיובשים.

מגישים וזוכים באהבה. ולא סתם אהבה, אהבה פרסית.

עוגת אהבה פרסית | רוקחת החלומות
עוגת אהבה פרסית | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

לפי חישוב של 24 מנות (ללא דובדבני אמרנה וללא הציפוי)

מנה = 170.5 קלוריות, 13.0 גר' שומן, 3.4 גר' חלבון, 10.2 גר' פחמימות, 18.3 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page