top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

ספרינג רול

דפי אורז הם טרנד פופולרי כתחליף לבצק. מכינים מהם כמעט כל דבר - בורקס, זיווה, מלאווח, נתקלתי אפילו במתכונים של פסטייה וסמוסה מדפי אורז.

וכל זה למה? מטעמי דיאטה כמובן. האמת היא שבחישוב ל-100 גר' דפי אורז אינם שונים מכל פחמימה אחרת, אבל הם כל כך דקים וכמעט חסרי משקל, כך שהתרומה הקלורית שלהם פשוט זניחה. דף אורז אחד בקוטר 22 ס"מ שוקל כ-8 גר, ויש בו פחות מ-30 קלוריות, זה הכל, וזה סוד הקסם.


ומנין מגיע אלינו כל הטוב הזה?

מהמטבח האסיאתי, כמובן, ובעיקר סין, וויטנאם, וקוריאה.

חומר הגלם העיקרי המשמש לייצור דפי אורז הוא כמובן אורז לבן בצורה של אבקה (קמח אורז), שמערבבים עם מים, מלח ומעט עמילן טפיוקה (למרקם חלק יותר). משטחים בתבניות במבוק, מייבשים בשמש ולאחר מכן מאווררים בתליה. לאחר הייבוש עוברים דפי האורז חיתוך לצורה ולגדול המבוקשים, והנה לכם דפי אורז לגלגול.

תמונות מתהליך ההכנה של דפי אורז

מקור התמונות: https://web.archive.org/web/20110714164948/http://www.cracker1.netfirms.com/


דפי האורז מגיעים אלינו יבשים לגמרי וקשיחים כמו יריעת פלסטיק דקה. כדי להשתמש בהם משרים במים במשך כמה שניות עד לריכוך, ואז ניתן לעבוד איתם בקלות - למלא, ולגלגל.


ספרינג רול הוא מתאבן ממשפחת הדים-סאם. הוא עשוי מדפי אורז מגולגלים ובתוכם מליות מכל מין וסוג שאפשר להעלות על הדעת. טריות או מבושלות; עם אטריות זכוכית או בלעדיהן; עם ירקות בלבד או בתוספת של סוגי בשר, עוף, דגים, פירות ים או טופו. הגיוון הרב בא לידי ביטוי גם ברול עצמו, שיכול שיהיה נא (RAW) או מאודה ולעיתים אפילו מטוגן.


ספרינג רול | Image by <a href="https://pixabay.com/users/lengocbao-7749949/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4708877">NGOC BAO LE</a> from <a href="https://pixabay.com//?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4708877">Pixabay</a>

אני בחרתי בגרסה הקיצית והקלילה ביותר של ספרינג רול נא ממולא בירקות טריים (בגרסה הזו הוא נקרא גם פרש רול) ששדרגתי ברצועות אבוקדו.

הגשתי עם שני רטבים נפלאים - רוטב פונזו, המבוסס עם סויה ומיץ הדרים, ורוטב נוסף המבוסס על חמאת בוטנים.

ספרינג רול | Ɱ, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

ספרינג רול ירקות ואבוקדו


מה נצטרך?

16 דפי אורז

2 חופנים רצועות כרוב לבן

חופן רצועות כרוב סגול

2 גזרים

2 מלפפונים

חופן נבטים סיניים

2 כפות בצל ירוק

1-2 יחידות אבוקדו בשל

1 פלפל אדום

מעט עלי כוסברה

מעט עלי נענע

להגשה - 16 עלי חסה צעירים וטריים מאוד


למשרה

1 כף רוטב דגים

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית שמן שומשום

1-2 כפות מיץ ליים סחוט טרי

1 כף רוטב סויה

2-3 שיני שום

שורש ג'ינג'ר טרי ומקולף בכמות זהה לשום


רוטב פונזו

2/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס מיץ ליים

1 כף מירין

1 צ'ילי אדום פרוס לרצועות דקיקות

1/2 כפית תערובת שום וג'ינג'ר קצוצים


רוטב בוטנים

1/3 כוס חמאת בוטנים

1 כף חומץ אורז

2 כפות רוטב סויה

1 כף סירופ מייפל

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית שמן שומשום

1/2 כפית תערובת שום וג'ינג'ר קצוצים

2-3 כפות מים רותחים לדילול עפ"י הצורך

מעט שומשום לעיטור (לא חובה)


ומה עושים?


1. בקערה גדולה שמים את רצועות הכרוב הלבן והסגול ואת הנבטים.

2. את הגזרים והמלפפונים פורסים במנדולינה לרצועות דקיקות ומוסיפים לאותה קערה.

3. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים גם אותו.

4. בקערית מערבבים את חומרי המשרה, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב. זו המלית הבסיסית שלנו.

5. חוצים את האבוקדו, מגלענים, מקלפים וחותכים לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ (שימו לב שיהיו לכם לפחות 16 רצועות).

6. חותכים גם את הפלפל האדום לרצועות. שומרים בצד 16 רצועות ואת השאר קוצצים קצת יותר קטן ומוסיפים למלית.

7. מילוי דפי האורז: אני אוהבת לעבוד עם 2 צלחות גדולות.

באחת אני ממלאה מים חמימים-פושרים (גובה של 1-2 ס"מ יספיק בהחלט) להרטבת דפי האורז, והשנייה תשמש אותי כמשטח עבודה.

טובלים דף אורז אחד במים, ממתינים כמה שניות ומעבירים לצלחת השניה. מניחים ב-1/3 התחתון 3-4 עלי כוסברה ונענע, עליהם כף גדולה מהמלית, רצועת אבוקדו ורצועת פלפל אדום. מגלגלים.

טובלים עלה נוסף במים, ממלאים ומגלגלים, וכך הלאה עד שמסיימים את כל הכמות. יתקבלו 16 רולים.


איך לגלגל ספרינג רול?

בדיוק כמו שמגלגלים כרוב או עלי גפן.

מקפלים את השליש התחתון של העלה על המלית, מקפלים שוליים מימין ומשמאל, מהדקים היטב ומגלגלים.

או להיפך: קודם מקפלים שוליים ואז מהדקים ומגלגלים.

הנה סרטון הדגמה (מרכיבי המילוי שלנו שונים, אבל טכניקת הגלגול זהה):


8. אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה היטב. אם מניחים בשתי קומות אני ממליצה להפריד בין הקומות ביריעת ניילון.

שימו לב: דפי האורז, אחרי שהרטבנו אותם דביקים מאוד ונוטים להקרע, בפרט אם מצמידים אותם זה לזה. למניעת תקלות (ובעיקר אם אתם מכינים מראש!) אני ממליצה בחום להניח כל רול מוכן על מצע של עלה חסה רענן. גם יפה וגם פותר בעיה. אני לא עשיתי את זה הפעם, ו... חבל, פשוט חבל... היה טעים אבל לא מדוגם כמו שאני אוהבת, אז שימו מראש בעלי חסה ותמנעו מעצמכם עגמת נפש מיותרת.

10. מכינים את שני הרטבים: פשוט מערבבים את כל החומרים יחד. שומרים בצנצנות סגורות היטב עד ההגשה.

11. להגשה: מסדרים את הספרינג רול עם מצעי החסה שלהם על מגש או קערת הגשה שטוחה ולצידם שני סוגי הרוטב. מגישים ונהנים מארוחה קיצית קלה ושופעת בריאות.

ספרינג רול ירקות ואבוקדו | רוקחת החלומות
ספרינג רול ירקות ואבוקדו | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page