top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

מרק שום

כל כך הרבה סוגים של מרקי שום מחממים את העולם.

מרק שום | רוקחת החלומות
מרק שום | רוקחת החלומות

אין כמעט מדינה או אזור שאין להם מרק שום משלהם. נתקלתי במתכונים של מרק שום איטלקי, 3 סוגים של מרק שום צרפתי, מרק שום אוסטרו-הונגרי או סתם הונגרי, מרק שום צ'כי, סלובקי, רוסי וגם ספרדי... וכמובן לכל מדינה או אזור יש את המאפינים שלהם למרק השום.

אחד ההבדלים בין המרקים הוא במרכיב השומני שלהם - חמאה, שמן זית ובאזורים מסויימים בצרפת משתמשים בכבד אווז.

עוד הבדל נוגע לאופן הטיפול בשום - טרי, צלוי מראש ובנפרד, מעושן וכיו"ב.

ויש כמובן הבדלים נוספים.

דבר אחד משותף לכל הגרסאות כולן - טעמו של הנפלא השום (שמתעדן מאוד בבישול) עם כל התכונות הבריאותיות שמיוחסות לו, ואלה כידוע רבות מספור.

אני בחרתי להכין גרסה חלבית של מרק שום עם חמאה, שמנת ויין לבן. בכל זאת השום ידוע כמפחית כולסטרול, אז אפשר...

מרק שום | רוקחת החלומות
מרק שום | רוקחת החלומות

מרק שום חלבי


מה נצטרך?

100 גר' חמאה

2-3 בצלצלי שאלוט (או חלק לבן של כרישה אחת צעירה)

250 גר' שיני שום קלופות (בערך 4 ראשים)

2 תפוחי אדמה בינוניים

1.5 ליטר ציר ירקות

1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

250 מ"ל שמנת לבישול (15% שומן)

מלח, פלפל לבן


ומה עושים?


1. בסיר רחב ממיסים את החמאה על אש קטנה, כדי שלא תשחים ולא תישרף.


2. חוצים את בצלצלי השאלוט, פורסים דק ומוסיפים לסיר.

מאדים-מטגנים כמה דקות עד שהבצק מתחיל להתרכך (לא להשחים, כדי לשמור על צבע לבן של המרק).


3. מוסיפים את שיני השום הקלופות, ממשיכים לאדות/לטגן בחמאה במשך כמה דקות, מערבבים מדי פעם, עד שהשום מתחיל להפיץ ניחוח שומי נפלא. מקפידים מאוד לא להגיע למצב ששיני השום מתחילות להשחים.


4. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות (בערך בגודל של שיני השום).

מוסיפים לסיר ומאדים-מטגנים עוד כמה דקות.


5. מוסיפים לסיר את ציר הירקות והיין, 2-3 כפיות מלח וכפית פלפל לבן טחון.

מגבירים להבה, מביאים לרתיחה, מנמיכים שוב את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות עד שכל הירקות רכים מאוד.

*** ציר ירקות מכינים מבעוד מועד, הנחיות מפורטות להכנת ציר תמצאו כאן.


6. מצננים מעט את המרק וטוחנים היטב (הכי טוב בבלנדר מוט) עד למרקם חלק לחלוטין. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.


7. מגישים עם קרוטונים ומעט פלפל שחור גרוס.

בעונת השום הירוק יפה להגיש עם עלי שום קצוצים מעל.

מרק שום | רוקחת החלומות
מרק שום | רוקחת החלומות

2,140 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page