top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

טארט שוקולד-תפוז

המתחרה הכי גדול של שוקולד-דובדבנים הוא שוקולד-תפוז, ואם שואלים אותי, שניהם מנצחים - זה רק עניין של עונה.

ועכשיו בחורף, כשההדרים במיטבם - אני בעניין של שוקולד תפוז.

כבר היו העליתי כאן בבלוג עוגה בחושה של שוקולד-תפוז ועוגת מוס שוקולד-תפוז ואפילו פודינג לחם שוקולד-תפוז, וכולם נפלאים ממש!!!

והנה מגיע גם מתכון של טארט שוקולד-תפוז - אלגנטי כמו שרק טארט יודע להיות וטעים כמו שרק שוקולד-תפוז יכול.



טארט הוא עוגה קצת יותר מורכבת להכנה - בצק, מלית, ציפוי וקישוט...

אני אתן כמה טיפים לקיצורי דרך, אבל על דבר אחד אי אפשר לוותר כדי לשמור על טעמי התפוז הנפלאים - את התפוזים מגררים וסוחטים לבד. שום תחליף קנוי לא יעבוד כאן.



טארט שוקולד תפוז


מה נצטרך? (לתבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)


לבצק שקדים:

150 גר' קמח

50 גר' סוכר

30 גר' שקד מולבן טחון

100 גר' חמאה קרה

1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

גרידה מחצי תפוז


במעבד מזון שמים את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים וסוכר).

חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית (מרקם חול ים בעגה המקצועית).

מוסיפים גרידה ומיץ תפוזים וממשיכים לעבד ממש עוד כמה שניות עד להיווצרות כדור בצק. אם לא נוצר כדור - מוסיפים עוד כמה טיפות מיץ או מים.

משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכחצי שעה.


*** קיצור דרך: משתמשים בבצק פריך קנוי (קצת פחות טעים - אין חמאה, אין שקדים, אבל פתרון סביר לממהרים).


מרדדים לצורת עיגול ומרפדים תחתית ודפנות של תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.

מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (ואפשר גם יום-יומיים מראש, אבל במקרה כזה ממש רצוי לעטוף את הטארט היטב, שלא ידבקו בו, רחמנא ליצלן, ריחות של מקפיא).

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את תבנית הטארט עם הבצק ישירות מהמקפיא לתנור החם ואופים חצי אפייה, כ-12 דקות רק עד שהבצק מתייצב קצת, אבל עדיין לא מזהיב.

את שאריות הבצק משטחים על תבנית אחרת ואופים 15-20 דקות עד להזהבה נאה, נשתמש בזה בהמשך לקישוט.

עד כאן אפשר להכין מראש.

אם ממשיכים מיד לשלב המלית - מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.


למלית:

ז'וליינים (רצועות דקיקות) מקליפת תפוז אחד

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס מים

150 גר' (3/4 כוס) סוכר או תחליף סוכר

300 גר' שוקולד מריר 60%

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

1 כף ליקר תפוזים


מתחילים בהכנת סירופ סוכר: בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים + סוכר + ז'וליינים, מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהסירופ מצטמצם מעט, מכבים את האש.

בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד + שמנת מתוקה.

מסננים את הז'וליינים.

את הסירופ מוסיפים לשוקולד והשמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 1/2 דקה.

את הז'וליינים פורסים על צלחת נקיה לייבוש. נשתמש בהם בהמשך לקישוט.


*** קיצור דרך: מוותרים על הכנת הסירופ והז'וליינים ומשתמשים במקום זה בשוקולד איכותי בטעם תפוז. במקרה כזה אפשר לוותר גם על הליקר או להשתמש בליקר אחר שאינו בטעם תפוז (רום, ברנדי או כיו"ב).


כאשר השוקולד נמס לחלוטין מוסיפים את הביצים וטורפים היטב במטרפה (אין צורך להפעיל מיקסר). מוסיפים את הליקר וטורפים עוד מעט לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את כל המסה לתוך הטארט החצי אפוי ומכניסים לתנור בחום 150 מעלות למשך 20 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים היטב.


לקישוט:

100 גר' מסקרפונה

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף ליקר תפוזים

הזו'ליינים שהכנו בשלב המלית

שאריות הבצק שאפינו בשלב הבצק


כשהעוגה התקררה לחלוטין -

מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה וליקר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול ומזלפים גבעות-גבעות על פני העוגה.

מפוררים את שאריות הבצק ומפזרים מעל קרם המסקרפונה.

מפזרים מעל את הז'וליינים המסוכרים.


*** קיצור דרך: מכינים גנאש של שוקולד לבן (150 מ"ל שמנת מתוקה + 300 גר' שוקולד לבן) או שוקולד מריר (והכי טוב - שוקולד תפוז) (200 גר' שוקולד + 200 גר' שמנת מתוקה).

איך מכינים את הגנאש - ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וטרפים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק מאוד.

יוצקים את הקרם על העוגה ומנענעים את התבנית מצד לצד עד לכיסוי מלא.

אמנם פחות מהודר, אך עדיין חגיגי ומרשים.


בכל מקרה, שומרים במקרר עד ההגשה.


וזה זה חברים, טארט שוקולד-תפוז של חורף, של הדרים, של יום סגרירי, ובקיצור - של עכשיו!


ערכים תזונתיים:

מהטארט יתקבלו 16 מנות מפנקות.

מנה = 317.6 קלוריות, 21.9 שומנים, 4.1 גר' חלבון, 25.7 גר' פחמימות, 74.8 מ"ג כולסטרול, 0.1 סיבים תזונתיים.

אמרתי טעים, לא דיאטתי...




315 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page