top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

חיתוכיות פלורנטין ופירות יבשים

עוגיות נהדרות לטו בשבט, אבל לא רק.

לא בדיוק עוגיות הפלורנטין המסורתיות, שאמורות להיות דקיקות במיוחד, אלא גרסה מקומית, כך הייתי אומרת.

אני מכינה את העוגיות עם בצק ברטון (במקום הבצק הפריך). בבצק ברטון משתמשים באבקת אפיה, ואחרי האפיה הוא מתקבל הרבה יותר אוורירי ובעל נפח (בהשוואה לבצק פריך רגיל);

מעל הבצק שכבת פירות יבשים (גם זה לא ממש דוגמה למקור);

אבל העיקר - השכבה העליונה של העוגיה הוא שקדים פרוסים שמקנים לה את מראה התחרה המוכר מהעוגייה המקורית.

ולכן אמרתי - גרסה מקומית.


במקור מכינים את החיתוכיות (המקומיות האלה) עם פירות טו בשבט המסורתיים - דבלים, משמש וצימוקים.

אני שדרגתי הפעם עם אננס ותותים, שהיו תוספת מוצלחת במיוחד. תרגישו חופשי להחליף בכל פרי אחר שאהוב עליכם, כשלטעמי החמצמצים הם המתאימים ביותר. ואפשר כמובן לגוון גם בסוגי האגוזים (בגרסה שבתמונה השתמשתי באגוזי לוז במקום מלך).

עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים | רוקחת החלומות
עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים | רוקחת החלומות

עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים לט"ו בשבט

הכמויות לתבנית מלבנית בגןודל 25 * 25 ס"מ


לבצק ברטון

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר' סוכר

2 חלמונים

210 גר' (1.5 כוסות) קמח

10 גר' (1 שקיק או 1 כף שטוחה) אבקת אפייה


מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. במידת הצורך מוסיפים מעט מי קרח (כפית עד כף).

משטחים מיד בתחתית התבנית (אין צורך לקרר) - אפשר לרדד ואפשר בעזרת כף היד, ובלבד שעובי הבצק יהיה כמה שיותר אחיד.

מכניסים את הבצק לתנור החם לחצי אפייה (10-12 דקות).

מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים מעט את הבצק.


למלית

250 מ"ל שמנת מתוקה

90 גר' (1/4 כוס) דבש

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

500 גר' תערובת פירות יבשים מכל סוג שאוהבים

100 גר' אגוזי מלך

50 גר' שקד מולבן פרוס


מרתיחים מים בקומקום, יוצקים על הפירות היבשים למשך 2-3 דקות, מסננים ומצננים (כך נפטרים ממזיקים למיניהם וגם מחומרי שימור כמו גופרית, סולפט ואח' שאנחנו ממש לא רוצים אצלנו בגוף).

בסיר קטן מרתיחים שמנת עם דבש וחמאה.

חותכים את הפירות לקוביות, פחות או יותר בגודל זהה (בערך הגודל של הצימוקים שאותם אין צורך לחתוך).

כאשר התערובת שבסיר מגיעה לרתיחה, שופכים פנימה את כל הפירות + אגוזי המלך קצוצים גס (אני נוהגת לשבור את האגוזים בידיים, זה ממש מספיק). מבשלים עוד כמה דקות להסמכה.

יוצקים את התערובת על בסיס הבצק החצי-אפוי.

מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

מכניסים לתנור החם (180 מעלות) למשך 20-25 דקות, עד שהתערובת מבעבעת והשקדים הפרוסים למעלה משחימים מעט, להיזהר שלא יישרפו!

מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות.

חותכים לריבועים בגודל 4*4 ס"מ, סה"כ יתקבלו 36 עוגיות.

מסדרים בסלסילות נייר יפות ומגישים בצלחת נאה.

עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים | רוקחת החלומות
עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים | רוקחת החלומות

העוגיות יישמרו היטב כמה ימים בקופסה סגורה ואפשר גם להכין מראש ולהקפיא אותן (בקופסה סגורה היטב ואטומה, לא ניילון נצמד!)


ערכים תזונתיים:

עוגיה אחת (מתוך 36) = 167.3 קלוריות, 9.8 גר' שומן, 2.0 גר' חלבון, 18.0 גר' פחמימות, 32.4 מ"ג כולסטרול, 1.2 גר סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page