top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

גונדי - הגרסה הפרטית

אם אתם מחפשים לעצמכם וליקיריכם (בימים האלה או בכלל) מנה מנחמת שתעשה קצת מסאג' טוב ללב ולנשמה, נסו את קציצות הגונדי האלה, היישר מהמטבח הפרסי - כופתאות עוף וקמח חומוס, אווריריות ונימוחות, משתשכשות במרק צהבהב ומתפנקות להן בתוספת של תפוחי אדמה, גרגרי חומוס ואורז לבן.

זו אולי לא "הגרסה המקורית" (יש כזו?) וגם לא "גרסת הסבתא" (אין לי סבתא פרסייה...), אבל זו בהחלט מנה ראוייה והרבה יותר מכך, כי בכל זאת, גונדי...

גונדי | רוקחת החלומות
גונדי | רוקחת החלומות

גונדי - כופתאות עוף וחומוס מהמטבח הפרסי


מה נצטרך?

לכופתאות

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

1-2 בצלים

1 כוס קמח חומוס (אפשר להגדיל את הכמות עד 1.5 כוסות)

1 חלמון ביצה (הרכיב הזה בוודאות לא מצא במתכונים המקוריים, אבל אני מוצאת שהוא מוסיףך המון)

תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית הל (או תערובת חוויג' לקפה)


למרק

1-2 כפות שמן זית

1 ק"ג שוקיים או שוקיות עוף (שוקיות זה החלק העסיסי והמוצלח יותר של הכנפיים)

3-4 תפוחי אדמה

1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס מבושלים - לסנן ולשטוף

1.5 ליטר ציר ירקות/עוף/בקר מוכן מראש

תבלינים: 1 כפית שטוחה מלח (בהנחה שהציר כבר מלוח), 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית חוויאג' לקפה, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כוסברה טחונה, 1/2 כפית כורכום.


ומה עושים?

1. מתחילים בהכנת הכופתאות: טוחנים את הבצל במעבד מזון לקבל עיסה אחידה. מעבירים לקערה גדולה (יחד עם הנוזלים) ומוסיפים את כל שאר הרכיבים לכופתאות. מתבלים ולשים היטב. ונותנים תערובת לנוח מעט (אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר).

2. בסיר מרק גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים מעט. מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

3. מכינים מתערובת הגונדי כדורי בגודל של כדור פינג-פונג בערך (הכדורים יתפחו בבישול). במקור מכינים כדורים גדולים יותר, בגודל של כדור טניס, לטעמי זה קצת גדול מדי...

4. כאשר הציר מגיע לרתיחה מכניסים לתוכו את כופתאות העוף ומבשלים כחצי שעה עד שהכופתאות מתייצבות.

5. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות לא גדולות. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה וגרגרי החומוס (המסוננים) ומבשלים עוד חצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים, ועוד קצת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6. במקביל מכינים אורז לבן פשוט (2 כוסות אורז + 4 כוסות מים (או ציר אם יש לכם) וכפית מלח).

7. מגישים בקערת מרק עם אורז בצד.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page