השוקולד הכי טעים שהבאתי מפריז, ללא שום מתחרים, הוא שוקולד מריר-לימון של לינדט. נתקלתי בו לראשונה בחנות של לינדט ברח' Rue de Steinkerque בירידה מהסאקרה קר, כחלק מסדרה יוקרתית של טעמים שנקראת, איך לא, EXCELLENCE.
שילוב מפתיע, חייבים להודות, אבל איכשהוא היתלה לי הרגשה שיש כאן משהו באמת מוצלח, אז קניתי חפיסה, ולא התאכזבתי.
לא התאכזבתי? עפתי על זה!!! זה כבר היה בארץ, כמובן, אחרי שהמזוודות הלכו לאיבוד במלטה וחזרו אלינו רק אחרי שבוע, אבל השוקולד הזה, יותר מכל האחרים, שרד את טלטלות הדרך והיה מושלם, לא פחות מכך.
בארץ, לצערי, לא מצאתי את יצירת המופת הזו (ובכלל את הסדרה), וחבל. נותר לי להתגעגע. עד שנתקלתי, לגמרי במקרה, ברעיון של בראוניז שוקולד-לימון, ומיד התקנאתי - איך לא חשבתי על זה קודם...
כחובבת שוקולד ידועה, בראוניז באופן כללי הם אחת האהבות הגדולות שלי, ויש לי ברפרטואר כמה וכמה מתכוני בראוניז באמת מעולים. חלקם פורסמו כאן בבלוג (קישורים בתחתית הפוסט) וחלקם עדיין לא, אבל תורם יגיע. מה שחשוב הוא שאני בהחלט מחזיקה מעצמי (ולא רק אני) מומחית לבראוניז.
אז מה הסוד של בראוניז מעולים?
קודם כל שוקולד. מתכון של בראוניז חייב להכיל שוקולד, והרבה. אפשר להעשיר במעט קקאו, אבל בלי שוקולד זה לא ילך. ורצוי כמובן שיהיה מריר איכותי, לפחות 60% מוצקי קקאו.
ודבר שני - דיוק בזמני אפיה. אפיית יתר (אפילו דקה או שתיים יותר מהנחוץ) היא מתכון לכישלון, סתם עוגה יבשה, ראו הוזהרתם.
מצויידת בשתי התובנות האלה, לקחתי את המתכון שנתקלתי בו (במקום שבו חשבו עליו קודם) ושידרגתי אותו לספרות אחרות, ממש כך. ואפילו יפעת, מנהלת הייצור המיתולוגית של הקונדיטוריה, שהיתה אורחת כבוד במסיבת התה שלי, שותפה לדעתי שהגרסה הזו היתה כובשת לה מקום של כבוד במגש הבראוניז המהולל של שרון & רנה.
מה נצטרך?
לקרם לימון (lemon curd)
3 חלמונים
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי שסחטתם לבד (אין שום תחליף ראוי)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף קורנפלור
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
200 גרם (1 כוס) סוכר
70 גרם (1/2 כוס) קמח
25 גרם (2 כפות שטוחות) אבקת קקאו
קורט מלח
3 ביצים
ומה עושים?
1. מכינים קרם לימון: טורפים את מרכיבי הקרם בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת כ-5 דקות עד להסמכה ומצננים.
2. מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 25*25 ס"מ בערך בנייר אפייה (או משמנים ממש ממש טוב).
3. ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
4. מקציפים ביצים, וניל וסוכר במיקסר במשך 3-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
5. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים לתערובת אחידה.
6. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים מעט רק עד למרקם אחיד. נזהרים מערבוב יתר.
7. יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית המוכנה, מיישרים עד כמה שניתן ומורחים עליה את קרם הלימון. מערבלים מעט את שתי הבלילות בעזרת סכין (כמו בהכנת עוגת שיש). משתדלים לכסות את רוב הקרם בבלילת הבראוניז, כדי להגן עליו מחריכה באפייה.
8. אופים כ-25 דקות, אם כי מומלץ לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות. היא מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח מאוד.
9. מצננים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4*4 בערך. יתקבלו 36 יח'.
10. טועמים... ומתעלפים... איזה שילוב מנצח!
ערכים תזונתיים:
387 קלוריות ל-100 גר'
מנה (ריבוע אחד מתוך 36) = 134 קלוריות