036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

בראוני'ז לפסח


בראוני'ז - המתכון האהוב בכל ימות השנה, בגרסה לפסח. וכמו במתכונים אחרים לחג, כאשר כמות השוקולד גדולה, ההמרה לגרסת החג פשוטה וכמעט בלתי מורגשת.

אז אם חסר לכם עוד משהו קטן ומתוק ליומיים האחרונים של החג, פשוט להכנה ועשוי מחומרים זמינים - זה המתכון המושלם עבורכם.

מה נצטרך?

150 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה

2 כפות ליקר שוקולד (או ליקר אחר, ברנדי וכיו"ב)

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

2 ביצים L 1/2 כוס קמח מצה עדין

1/4 כוס קמח תפו"א

לקישוט:

100 גר' אגוזי מלך או פקאן או לוז או תערובת שלהם) קצוצים גס מאוד.

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפיה בגודל 30*25 ס"מ בערך.

2. שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.

3. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב.

4. בינתיים מערבבים היטב במיקסר את הביצים עם הסוכר. שימו לב: לא משתמשים באביזר להקצפה, אלא באביזר לבחישה (K), כדי לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת. אנחנו בענייני בראוניז וזו עוגיה דחוסה ועשירה, אווריריות לא קשורה לכאן...

5. שופכים את השוקולד המומס לביצים ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לפיזור אחיד, ולא יותר.

7. יוצקים את התערובת המוכנה לתבנית המשומנת. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים (גם בשוליים ובפינות בבקשה).

8. מכניסים לתנור החם (180 מעלות) ואופים 20-22 דקות. כשהבראוני'ז יצאו מהתנור הם ייראו קצת רכים (אין טעם לבדוק בקיסם), אבל יתייצבו לאחר הקירור. מצננים ומכניסים לכמה שעות למקרר להתייצבות סופית.

9. חותכים לריבועים ומגישים כקינוח לארוחה עם תותים ליד, עם הקפה של אחה"צ או כנישנוש בשעת ערב מאוחרת. בכל מקרה - מתענגים על התוצאה.

ערכים תזונתיים

448 קלוריות ל-100 גר'

מנה (סה"כ 24 יח' מכל הכמות) = 143 קלוריות

לערכים תזונתיים מתאים - לחצו על הכותרת

#פסח #שוקולד #עוגתש

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.