בראוני'ז - המתכון האהוב בכל ימות השנה, בגרסה לפסח. וכמו במתכונים אחרים לחג, כאשר כמות השוקולד גדולה, ההמרה לגרסת החג פשוטה וכמעט בלתי מורגשת.
אז אם חסר לכם עוד משהו קטן ומתוק ליומיים האחרונים של החג, פשוט להכנה ועשוי מחומרים זמינים - זה המתכון המושלם עבורכם.

מה נצטרך?
225 גר' שוקולד מריר
275 גר' חמאה
60 מ"ל/גר' (1/4 כוס) ליקר שוקולד (או ליקר אחר, ברנדי וכיו"ב)
350 גר' (3/4 כוס) סוכר
4 ביצים L
200 גר' קמח תופח לפסח (אפשר להחליף ב-150 גר' קמח מצה + 50 גר' קמח תפו"א.
לקישוט:
150 גר' אגוזי מלך או פקאן או לוז או תערובת שלהם) קצוצים גס מאוד.
או סוכריות עדשים קטנטנות
או 2-3 חופנים שוקולד-צ'יפס
או כל שילוב ביניהם (אני הכי אוהבת לחלק את התבנית לכמה חלקים, לקשט כל חלק באופן שונה, ואז מתקבלים כמה סוגי בראוניז).

ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפיה בגודל 40*25 ס"מ בערך.
2. שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
3. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב.
4. בינתיים מערבבים היטב במיקסר את הביצים עם הסוכר. שימו לב: לא משתמשים באביזר להקצפה, אלא באביזר לבחישה (K), כדי לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת. אנחנו בענייני בראוניז וזו עוגיה דחוסה ועשירה, אווריריות לא קשורה לכאן...

5. שופכים את השוקולד המומס לביצים ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לפיזור אחיד, ולא יותר.
7. יוצקים את התערובת המוכנה לתבנית המשומנת. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים (גם בשוליים ובפינות בבקשה).
8. מכניסים לתנור החם (180 מעלות) ואופים 20-22 דקות. כשהבראוני'ז יצאו מהתנור הם ייראו קצת רכים (אין טעם לבדוק בקיסם), אבל יתייצבו לאחר הקירור. מצננים ומכניסים לכמה שעות למקרר להתייצבות סופית.

9. חותכים לריבועים ומגישים כקינוח לארוחה עם תותים ליד, עם הקפה של אחה"צ או כנישנוש בשעת ערב מאוחרת. בכל מקרה - מתענגים על התוצאה.

ערכים תזונתיים
לצורך החישוב הבאתי בחשבון קישוט של אגוזי מלך
מהכמות יתקבלו 60 יח' בגודל 4*4
יחידה = 113.3 קלוריות, 6.6 גר' זומן, 1.4 גר' חלבון, 11.7 גר' פחמימות, 25.3 מ"ג כולסטרול, 0.1 גר' סיבים תזונתיים.