ברגע אחד של ספונטניות החלטנו, בחמישי בערב, לצאת לסופ"ש בצפון.
הסטודנט נשאר בטכניון ללמוד, גם השניה שקועה בלימודים עד צוואר, הקטנה ביום הצופה, והשלישי - בוודאי יסתדר בלעדינו.
חיטוט קצר באינטרנט ואני מבצעת הזמנה לוילת ארוח ביקב כרמי זיו. אין לי שמץ של מושג במה מדובר, אבל התמונות נהדרות, הביקורות טובות, המחיר סביר בהחלט וזה גם לא כל כך רחוק - הגליל התחתון. חצי שעה מעפולה, חצי שעה מנצרת. מה כבר יכול להיות? אנחנו מעדכנים את הילדים בתכניות והולכים לישון.
בבוקר אני מקבלת טלפון מהוילה: "את לא באה לצימר, את יודעת, זה חדר ארוח ביקב."
אוקיי, אני מרימה לעצמי גבה, אבל זורמת.
בשעות אחה"צ אנחנו מגיעים ליקב כרמי זיו. יקב משפחתי בכפר קיש, שבפאתי עמק יזרעאל, בלב ליבו של הגליל התחתון. היקב הוא התגשמות חלומו של בנג׳י שביט, האיש והאגדה, כפי שהוא מכונה כאן באהבה גדולה. ומשפחת שביט המתגוררת במקום היא משפחתו של גלעד שביט, בנו של בנג'י ומי שמגשים בפועל את חלומו של אביו (או את שברו...).
בקומה התחתונה - היקב; בקומה העליונה - הבית של גלעד
לא כל אחד זוכה להגשים חלום, ובנג'י "זכה" לכך מתוך כאב גדול מנשוא, לאחר שאיבד את בנו בן ה-23, זיו, שנהרג בתאונת אופנוע בהודו. מתוך תהומות הייאוש והדכאון הוא בחר בעשייה והגשים את חלומו להיות חקלאי. להתגורר בבית מוקף בשדות ירוקים, ריחות של טבע וכפר. בנג'י ורעייתו עברו מירושלים לכפר קיש, הקימו כאן את ביתם ואת היקב, יקב כרמי זיו.
בית המגורים המרכזי
ואז הצטרף אליהם גלעד, שהביא עמו רוח נעורים, התלהבות, מודעות עמוקה לטבע ולצורת החיים הירוקה, וגם - השקפת עולם אורגנית.
ואכן, היקב מוקף בנוף "טוסקני" מרהיב, וטובל בתוך כרמים ומטעי זיתים ושקדים.
כל היינות מיוצרים מענבים בגידול עצמי. בצמוד למבנה היקב נטוע כרם אורגני ייחודי בארץ, אשר מושמעת בו מוזיקה קלאסית לגפנים, ובין שורותיו "רועים" אווזים, כל זאת כחלק מאמצעי ההדברה האורגניים בהם נעשה כאן שימוש.
היקב מתמחה בייצור יינות אדומים, כולל זנים ייחודיים למקום, כמו הפטיט וורדו. זה היין הטוב ביותר שטעמנו כאן וגם קנינו בקבוק הביתה.
במבנה היקב, הבנוי בסיגנון "טוסקני", ישנו - בנוסף לאזור הייצור, גם מרכז מבקרים ומרתף חביות. ויש בו גם חדר אירוח, שבו התארחנו בסופ"ש האחרון. חדר שינה אינטימי ומפנק שהוא חדר אחד מבין כמה חדרים של היקב. המטבחון שעמד לרשותנו הוא ממש חלק מאזור הייצור, וה"סלון" הוא מרכז המבקרים. ברקע - המוסיקה הקלאסית המושמעת ליינות שבמרתף, ומהחלונות - הנוף המופלא של היקב, הגליל התחתון והעמקים שסביבו.
מרכז המבקרים של היקב (ה"סלון" שלנו לסופ"ש)
ובנג'י? האיש והאגדה? בנג'י לא היה כאן בסוף השבוע הזה, ומסתבר שבשנים האחרונות הוא ממעט להגיע לכאן. כי הסיפור על הקמת היקב איננו סוף הסיפור של בנג'י.
שנים אחדות לאחר הגשמת החלום והקמת היקב, נפטרה רעייתו של בנג'י ממחלה קשה והותירה אחריה חלל עצום. בנג'י התרחק מהמקום עתיר הזכרונות, ורק גלעד נשאר כאן - מגשים את חלום היקב של בנג'י, מעביר סדנאות יוגה בסטודיו שנבנה עבור אימו, ומנסה לטוות חלומות משל עצמו.
אז אתם מחפשים מקום קצת אחר, שלוות נפש, סיפור אנושי נוגע ללב ואיש אחד מקסים ומרגש - בואו להכיר את גלעד ביקב כרמי זיו.
ורק למען הסר הספק: האירוח היה בתשלום מלא, וללא כל התחייבות.
ענבי מרלו אורגניים ושבבי עץ ליישון היין
עוד כמה טיפים מעשיים לביקור באזור
ארוחת ערב - 1910 בקיבוץ דגניה. מסעדה ים תיכונית-איטלקית מעולה, שירות סופר-מקצועי ומחירים הוגנים ביותר. המנה המנצחת מבחינתי: ניוקי תפו"א בחמאת מרווה עם אספרגוס וערמונים.
ארוחת צהריים - חוות התבלינים בגלבוע. מסעדה כפרית על ראש הגלבוע. נוף מדהים, אוכל מצויין, אם כי קצת יותר יקר. קינוח השוקולד היה מעלף. מרוב התרגשות שכחתי לצלם.
בשני המקומות כדאי מאוד להזמין מקום מראש.
הצרפתיה מחוות קיש - חנות קטנה ומקסימה בכפר קיש עצמו, המוכרת גבינות של מיטב היצרנים באזור, ועוד כמה מוצרי בוטיק. אפשר לשבת במקום ולהנות מפלטת גבינות או לרכוש הביתה.
לאתר יקב כרמי זיו.
ולסיום, כמה כלניות. סתם כך.