top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

חיתוכיות לימון


עצי הלימונים בשכונה כולה קורסים תחת כמויות הפרי, וגם בבלוג אני נשאלת - מה עושים עם כל הלימונים האלה???

לימונים | רוקחת החלומות

הנה מתכון לעוגיות שאני אוהבת במיוחד - חיתוכיות לימון חמצמצות, מתוקות ויפהפיות.

מה נצטרך? (לתבנית בגודל 20 * 20 ס"מ)

לבצק

200 גר' חמאה

200 גר' (1 כוס) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים (את החלבונים שומרים במקרר או בהקפאה להזדמנות אחרת)

280 גר' (2 כוסות) קמח

10 גר' (1 כף או 1 שקית) אבקת אפיה

למלית לימון

4 ביצים

1 חלמון

1 כוס סוכר

קורט מלח

2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי ישר מהעץ

1 כף גדושה גרידת לימון (מלימון אחד או שניים)

1/4 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

לעיטור

2-3 כפות גדושות אבקת סוכר

לימונים | רוקחת החלומות

ומה עושים?

1. להכנת הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מעבד מזון.

בצק ברטון | רוקחת החלומות

2. מעבדים עד לקבלת כדור בצק.

מוציאים למשטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. משטחים כל חלק לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. אפשר להכין יום-יומיים מראש. אם ממשיכים באותו יום - אין צורך לשטוף את קערת המעבד בינתיים, אפשר להשתמש בה כפי שהיא להכנת המלית.

בצק ברטון | רוקחת החלומות

2. מוציאים דיסק אחד של בצק מהמקרר, מקמחים מעט ומרדדים לגודל התבנית בערך. משטחים על תחתית התבנית ונפטרים מעודפי הבצק. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.

תחתית בצק | רוקחת החלומות

את הבצק שנשאר עוטפים היטב בניילון נצמד, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים לעוגה הבאה (עד 3-4 ימים במקרר, ומעבר לזה - במקפיא).

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הבצק 10-15 דקות (חצי אפיה) עד שצבעו זהוב בהיר מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

4. בקערת מעבד מזון שמים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב. מוזגים על הבסיס האפוי. מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהמלית יציבה. הצבע צריך להישאר בהיר מאוד. מצננים היטב במקרר במשך כמה שעות.

5. חותכים לריבועים בגדול 4*4 ס"מ (או 5*5) ומסדרים במנז'טים או מגש. שומרים בקירור. לפני ההגשה - מקשטים בשכבה נדיבה של אבקת סוכר.

291 קלוריות ל-100 גר'

מנה (4*4 ס"מ) = 122 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

624 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page