עצי הלימונים בשכונה כולה קורסים תחת כמויות הפרי, וגם בבלוג אני נשאלת - מה עושים עם כל הלימונים האלה???
הנה מתכון לעוגיות שאני אוהבת במיוחד - חיתוכיות לימון חמצמצות, מתוקות ויפהפיות.
מה נצטרך? (לתבנית בגודל 20 * 20 ס"מ)
לבצק
200 גר' חמאה
200 גר' (1 כוס) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים (את החלבונים שומרים במקרר או בהקפאה להזדמנות אחרת)
280 גר' (2 כוסות) קמח
10 גר' (1 כף או 1 שקית) אבקת אפיה
למלית לימון
4 ביצים
1 חלמון
1 כוס סוכר
קורט מלח
2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי ישר מהעץ
1 כף גדושה גרידת לימון (מלימון אחד או שניים)
1/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
לעיטור
2-3 כפות גדושות אבקת סוכר
ומה עושים?
1. להכנת הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מעבד מזון.
2. מעבדים עד לקבלת כדור בצק.
מוציאים למשטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. משטחים כל חלק לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. אפשר להכין יום-יומיים מראש. אם ממשיכים באותו יום - אין צורך לשטוף את קערת המעבד בינתיים, אפשר להשתמש בה כפי שהיא להכנת המלית.
2. מוציאים דיסק אחד של בצק מהמקרר, מקמחים מעט ומרדדים לגודל התבנית בערך. משטחים על תחתית התבנית ונפטרים מעודפי הבצק. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
את הבצק שנשאר עוטפים היטב בניילון נצמד, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים לעוגה הבאה (עד 3-4 ימים במקרר, ומעבר לזה - במקפיא).
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הבצק 10-15 דקות (חצי אפיה) עד שצבעו זהוב בהיר מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
4. בקערת מעבד מזון שמים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב. מוזגים על הבסיס האפוי. מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהמלית יציבה. הצבע צריך להישאר בהיר מאוד. מצננים היטב במקרר במשך כמה שעות.
5. חותכים לריבועים בגדול 4*4 ס"מ (או 5*5) ומסדרים במנז'טים או מגש. שומרים בקירור. לפני ההגשה - מקשטים בשכבה נדיבה של אבקת סוכר.
291 קלוריות ל-100 גר'
מנה (4*4 ס"מ) = 122 קלוריות
לערכים מלאים - לחצו על הכותרת