החורף מבושש ומדשדש, ובינתיים - הסתיו חוגג. השלכת נמשכת כבר שבועות ארוכים בגווני צהוב-כתום-אדום מהפנטים... וגם זה סוג של נחמה עבור אוהבי החורף.
זהו ללא ספק העיתוי המושלם לאפיה של עוגת תפוזים. זוהי עוגה בחושה. רשימת המרכיבים קצת ארוכה מהרגיל (בגלל השימוש בתבלינים וחומרי טעם מרובים), אבל ההכנה פשוטה, והתוצאה...
זו ממש לא סתם עוד עוגת תפוזים. אלא עוגה ריחנית, מתובלת ועשירה במיוחד. בהחלט אחת מאותן עוגות בודדות, שגם מול שיקולי הסוכר, הקלוריות וכל השאר - לגמרי מצדיקות את עצמן. ואל תתנו למראה התמים שלה להטעות אתכם.
מה נצטרך? (ל-2 עוגות אינגליש קייק)
4 ביצים
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
250 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי (אך ורק סחוט טרי, לא שום דבר שקונים בבקבוק, גם אם כתוב על זה סחוטרי)
100 גר' חמאה מומסת
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית איכותי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף ליקר אמרטו
גרידת מתפוז אחד
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר או קצוץ דק מאוד
210 גר' (1.5 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
70 גר' (קצת פחות מ-1/2 כוס) סולת
100 גר' שקד מולבן טחון (אבקת שקדים)
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית מוסקט מגורר
לעיטור:
2-3 כפות שקד מולבן פרוס
לסירופ:
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
כמה טיפות תמצית זהר (פריחת הדרים)
1/2 כפית גרגרי אניס
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה עם חור.
2. במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וקורט מלח עד שהתערובת תפוחה, ובהירה מאוד.
3. מוסיפים לביצים המוקצפות את מיץ התפוזים, החמאה, השמן, וניל, אמרטו, גרידת תפוז וג'ינג'ר, מערבבים היטב.
4. מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סולת, שקד טחון ותבלינים.
5. מוסיפים את תערובת היבשים לביצים המוקצפות, מערבבים מעט בתנועות קיפול עדינות, רק עד שהתערובת אחידה.
6. מוזגים את התערובת לתבניות המשומנות ומעטרים במעט שקד פרוס.
7. מכניסים לתנור חם ואופים 30-35 דקות.
8. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
9. יוצקים את הסירופ החם על העוגות מיד כשמוציאים אותם מהתנור.
10. מצננים היטב את העוגות, מעבירים לצלחת הגשה, מגישים ומתעלפים. אחרי העוגה הזו - לא תרצו שום עוגת תפוזים אחרת. אני מבטיחה.
396 קלוריות ל-100 גר'
מנה (עוגה אחת = 15 מנות) - 160 קלוריות
לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת.