top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

לביבות ריקוטה


חנוכה כבר כמעט כאן, ועם כל הכבוד (ויש כבוד) למסורת של הדלקת נרות, למנהגי החג (מי אמר סביבון?) ולמתכוניו (מה אתם מעדיפים, לביבות או סופגניות?) - בקבוק שמן ליום זה ממש לא משהו שאני רוצה או יכולה להתחבר אליו.

אז מה עושים?

הנה מתכון ללביבות ריקוטה טעימות ונימוחות במיוחד (קרדיט למתכון המקורי - לג'יימי אוליבר, השף האהוב עלי). מלבד העובדה שהן מכילות מרכיבים רזים במיוחד (סה"כ 5% שומן בגבינה, שמהווה את המרכיב העיקרי כאן), גם ה"טיגון" שלהן נעשה כמעט כמעט ללא שמן, יותר כמו צליה. הכנתי אותן במחבת שקעים עם שימון קליל בלבד, סה"כ כפית אחת של חמאה לכל הכמות של הלביבות. והן כל כך טעימות... בקיצור, שווה לנסות.

לביבות ריקוטה לחנוכה | רוקחת החלומות

מה נצטרך? (ל-12 לביבות)

400 גר' גבינת ריקוטה (אני השתמשתי בריקוטה מלוחה של מחלבות גד)

1 ביצה גדולה

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

גרידה מ-1 לימון

40 גר' פרמזן מגורר

1 כף גדושה קמח

מלח לפי הטעם

ומה עושים?

1. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

לביבות ריקוטה לחנוכה | רוקחת החלומות

2. מחממים מחבת (אני השתמשתי במחבת שקעים) עם מעט מאוד חמאה, ממש נקודת חמאה בכל שקע, לא יותר מזה. כשהחמאה נמסה מפזרים אותה באופן אחיד בשקע (אפשר בעזרת מברשת קטנה).

3. שמים בכל שקע כף גדושה של העיסה (סה"כ אמורות להתקבל 12 לביבות) ומחלישים את האש למינימום. נותנים ללביבות להתבשל בנחת במשך כמה דקות עד שיקבלו צבע זהוב בתחתית.

לביבות ריקוטה לחנוכה | רוקחת החלומות

4. רק כשהלביבות ממש יציבות אפשר להפוך אותן בעדינות ובזהירות. אם אתם מרגישים שהן קצת מתפרקות - פשוט לתת להן עוד כמה דקות כדי שהחלבון יתייצב. אם אתם מטגנים על אש ממש נמוכה הן לא יישרפו, אל דאגה.

לביבות ריקוטה לחנוכה | רוקחת החלומות

5. בינתיים מכינים רוטב עגבניות טרי וטעים.

לביבות ריקוטה לחנוכה | רוקחת החלומות

6. מסדרים את הלביבות על מגש נאה ומגישים עם רוטב העגבניות בצד.

148 קלוריות ל-100 גר'

1 לביבה = 60 קלוריות (ללא הרוטב)

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת

https://goo.gl/LGTXm3

1,875 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page