אם אתם מנסים - מכל סיבה שהיא - להפחית בכמויות בשר בקר מבלי לוותר על מנעמי החיים, הנה מתכון שתשמחו להכיר - המבורגר עוף, או בשמו המדוייק יותר - צ'יקנבורגר.
מי שמכיר אותי יודע - על אף שהתברכתי בשורשים ספרדיים גאים (1/4 ס.ט. ו-1/4 חלבי), הלוק שלי, איך לאמר, אשכנזי לחלוטין (בכל זאת גנטיקה של 50%). עם הבלונד, העור הבהיר עד שקיפות והעיניים הכחולות, קשה להאמין שאני באמת אוהבת עמבה. אבל, כן, אני מתה על עמבה. מודה באשמה.
אם מנסים להתחקות אחר שורשי האהבה הזו, ולוקחים בחשבון שאני גם ממש, אבל ממש, אוהבת חילבה תימנית, המסקנה הבלתי נמנעת היא שגרגרי החילבה, שנקראים גם גרגרנית יוונית, הם הם, כנראה, מושא אהבתי האמיתי, אבל זה נושא לפוסט נפרד. נחזור להמבורגר.
האתגר העיקרי בהכנת הצי'קנבורגר היא לשמור עליו מפני התייבשות יתר. דרך אחת טובה ויעילה לשמור על עסיסיות הקציצה היא להשתמש מלכתחילה בתערובת של חזה עוף ופרגיות. בשר הפרגיות שומני יותר, ויבטיח עסיסיות של הקציצה. לתערובת הבסיסית הזו הוספתי כרובית (מבושלת קלות ומגוררת דק) וכף אחת של עמבה ריחנית, שתורמת עסיסיות משלה ומסייעת גם בחיבור של העיסה כדי שלא תתפרק. העמבה כאן היא בעיקר על תקן של תבלין, הטעם שלה עדין מאוד וללא כל תופעות לוואי.
אז מה נצטרך?
1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1/2 ק"ג פרגיות טחונות
1 כף עמבה איכותית
1/4 עד 1/2 כפית מלח
1/2 עד 1 כוס ירק קצוץ (כוסברה או פטרוזיליה) - ענין של טעם.
ומה עושים?
1. חולטים את הכרובית במים רותחים או במיקרו למשך 5-6 דקות. מצננים מעט קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון). מעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את שני סוגי העוף הטחון, העמבה והירק. ממליחים ממש מעט (העמבה מלוחה, קחו את זה בחשבון).
3. לשים את התערובת היטב במשך 2-3 דקות.
4. מכינים את הקציצות. לוקחים כמות של כדור טניס בערך ומשטחים לקציצה בקוטר 8-9 ס"מ (אם יש לכם רינג - זה יהיה קצת יותר מקצועי, אבל ממש לא חובה). הקציצות יהיו שמנמנות למדי, וזה חשוב כדי לשמור על העסיסיות שלהן. סה"כ יתקבלו 8-10 קציצות גדולות ומפתות. מסדרים את הקציצות על צלחת או מגש, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים או קצת יותר.
(בתמונה - גרסה בלי ירק, אבל לא כדאי לוותר, הרבה יותר טעים עם).
5. ממש לפני ההגשה - מתארגנים לצליה. אפשר על הגריל (בחוץ), אפשר במחבת (עדיף מחבת פסים), אבל הכי הכי מוצלח - על הפלנצ'ה - פלטת גריל שטוחה שמניחים על הכיריים מחממים היטב היטב (המשטח יגיע לטמפטורה גבוהה במיוחד) וצולים עליו את ההמבורגר כל כך מהר, שלא תספיקו אפילו להכין סלט... 2-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי הקציצה ובחום של המשטח), וזה מוכן.
6. מגישים עם טחינה, עמבה, או מטבל של יוגורט וטחינה.
148 קלוריות ל-100 גר'
מנה (150 גר', סה"כ 8 מנות) = 222 קלוריות
מנה (120 גר' (סה"כ 10 מנות) = 178 קלוריות
לערכים תזונתיים מלאים יש ללחוץ על הכותרת
עוד מילה על הפלנצ'ה:
הפלנצ'ה שלי הגיעה מארקוסטיל, והיא מדליקה במיוחד - מחולקת לשלושה תאים ואליה מצורפים 6 סכיני סטייק, כף טיגון מחורצת ומלקחיים. החלוקה לתאים מאפשרת להכין בו-זמנית כמה מנות בבידוד מזהיר זו מזו, וכך אני מכינה במקביל מנות שונות לכל בני הבית, בלי ללכלך 3 מחבתות.
למשל: 2 אנטריקוט לאוהבי הבשר, סטייק פרגית, ושרימפס ברוטב תפוזים וצ'ילי לנסיכה.
או בהזדמנות אחרת: המבורגר בקר, המבורגר עוף וקציצות קינואה עם מנגולד וכרישה לצמחונית שבחבורה.
הבנתם את הרעיון, לא? זה פשוט גאוני.
כבונוס מיוחד מקבלים מגיני חום לידיות במתנה (זה ממש הכרחי, תאמינו לי), ולא פחות חשוב - הכל מתנקה כל כך בקלות... בקיצור, אני ממש ממליצה.