top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגיות אוזני פיל מלוחות


סוכות כבר ממש כאן, ושוב ההתלבטות הרגילה - מה נאכל בסוכה?

מעניין לגלות שדווקא בחג ממושך שכזה, שבו האכילה בסוכה היא מצווה, לא נשתרשו מאכלים אופייניים, ויש הסוברים כי הדבר נעשה על מנת להקל על המארחים (גם כך הלוגיסטיקה של אכילה בסוכה לא תמיד כל כך פשוטה...).

תהא הסיבה אשר תהא, נותרנו אנחנו, הבשלנים, עם יד חופשית, וזה כשלעצמו נפלא.

ובינינו, החג כל כך ארוך, הארוחות כל כך מרובות, שאפשר להספיק לאכול כמעט הכל.

אני רוצה להציע לכם היום עוגיות פיל מלוחות, עם ממרח זיתים ירוקים וגבינות.

אוזני פיל הן עוגיות עשויות בצק עלים. הן מוכרות בדרך כלל בגרסה המתוקה, עם סוכר וקינמון.

אבל לארוחה חלבית - הגרסה המלוחה היא תוספת נפלאה.

תתארגנו על קיש אלגנטי או פשטידה מהירת הכנה, סלט מעניין אחד או שניים, לחם טוב וכמה גבינות משובחות, העוגיות הנהדרות שמיד נכין, והנה לכם ארוחה חלבית עשירה ומפנקת - לבני משפחה, חברים או שאר אושפיזין.

ההכנה פשוטה מאוד, והעוגיות שמתקבלות משמשות מתאבן מושלם לארוחה חלבית, תוספת נפלאה לכל שולחן של גבינות ויין ונשנוש קוצר מחמאות לצד שתיה חריפה ולכל עת.

בקיצור, אחלה רעיון לסוכות, ובכלל.

מה נצטרך?

1 חבילה (600 גר') בצק עלים חמאה מרודד מופשר מראש במקרר.

1/2 צנצנת ממרח זיתים ירוקים (אני משתמשת בממרח של עץ השדה, המותג האהוב עלי)

150 גר' תערובת גבינות (גאודה או אמנטל, פרמזן, בולגרית, צ'דר או כל סוג אחר שאוהבים).

לקישוט:

1 ביצה להברשה

50 גר' תערובת שומשום וקצח

לגיוון:

אפשר להחליף את ממרח הזיתים הירוקים בטפנד או ממרח עגבניות מיובשות.

ומה עושים?

1. מפשירים את הבצק יום לפני ההכנה במקרר. חשוב מאוד לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד.

2. מקמחים קלות את משטח העבודה ופורסים עליו את יריעת הבצק.

3. מורחים את הבצק בממרח הזיתים הירוקים ומפזרים מעל את הגבינות.

4. מגלגלים את הבצק לאורכו משני הכיוונים, כמו מגילה, עד ששני הצדדים נפגשים במרכז. חוצים את גליל הבצק במרכז, כך שיתקבלו 2 גלילים.

5. מעבירים את גלילי הבצק למקפיא למשך כשעה להקפאה חלקית (לא להתפתות להקפיא לגמרי כי אז אי אפשר יהיה לחתוך את הגלילים).

6. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

7. מוציאים גליל אחד מהמקפיא, מברישים ביצה ומגלגלים בתערובת של שומשום וקצח.

8. פורסים לפרוסות דקות (1 עד 1.5 ס"מ לכל היותר) ומסדרים בתבנית על נייר אפיה. משאירים רווחים בין העוגיות כי באפיה הן ישתטחו מעט. חוזרים על הפעולה עם הגליל השני.

9. אופים 18-20 דקות עד שהבצק אפוי לחלוטין וזהוב.

10. מצננים ומגישים. מהכמות הזו יתקבלו כ-60 עוגיות.

אם נשאר - שומרים בקופסה אטומה (עד יומיים שלושה).

לצורך החישוב לקחתי בחשבון 50 גר' גבינ"צ כלשהי (28% שומן), 50 גר' בולגרית 5% ו-50 גר' פרמזן.

309 קלוריות ל-100 גר'

עוגיה אחת (בהנחה שקבלתם סה"כ 60 יח') = 50 קלוריות.

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

816 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page