אי אפשר לסיים את הקיץ בלי להכין, לפחות פעם אחת, את עוגת השזיפים האגדית של ישראל אהרוני. העוגה הזו, לדעתי האישית, ואני מזמינה את כל המומחים בתחום לבדוק את זה בצורה יותר מקצועית, היא העוגה הישראלית האהובה ביותר בכל הזמנים. נקודה.
המתכון פורסם לראשונה בשנות ה-90, וכמו כל מתכון טוב שהופך לאגדה, גם מאחורי המתכון הזה תמצאו סיפור משעשע. וכך מספר אהרוני:
“בכל פעם שהכנתי קינוח נדרשו לי 17 קערות, 20 כפות, מיקסר, מטרפה, סיר אידוי ו-12 שעות הכנה. זה שיגע את כל בני הבית ואת אשתי במיוחד. יום אחד סבלנותה פקעה, והיא פשוט הדפה אותי מהמטבח, לקחה את כל המרכיבים שהיו על השיש וזרקה הכל למיקסר. יצא מדהים. בלי להקציף, לאדות, להקרים או לזלף – התקבלה עוגה בחושה נהדרת, שעד היום נחשבת אצלנו לעוגת הבית.”
אהרוני פרסם את המתכון במדורו השבועי בידיעות אחרונות, וההצלחה היתה מיידית. זוהי ללא ספק אחת העוגות הטובות והפופולריות יותר במטבח הישראלי.
המתכון המובא כאן נאמן במדוייק למקור. אני לא הייתי משנה בו דבר.
אז מה נצטרך?
8-12 שזיפים גדולים ויפים חצויים לאורכם ומגולענים (אני חתכתי לרבעים וזה השינוי היחד שעשיתי).
400 גרם (2 כוסות) סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים L (או 4 M)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אם שכחתם להוציא מראש - תחממו מעט במיקרו, אין צורך להמיס לגמרי).
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
350 גרם (1 חבילה קטנה) קמח תופח (או 2.5 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה, לערבב יחד מראש).
ומה עושים?
1. שמים בקערה את השזיפים החתוכים עם 3 כפות סוכר (מתוך הכמות הכוללת) וברנדי ומשהים כחצי שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית במעט חמאה ומפזרים מעל 2-3 כפות סוכר (מתוך הכמות הכוללת של המתכון).
3. בקערת מיקסר - מקציפים ביצים ויתרת הסוכר.
4. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים להקציף עד שכולה נבלעת בבלילה.
5. מוסיפים שמנת, מיץ וקליפת לימון.
6. מוסיפים קמח (עם אבקת אפיה) לערבול קצר ביותר.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה סמיכה מאוד וזה מצויין, כדי שיהיה מה שיחזיק את
השזיפים שלא ישקעו.
8. עורכים מעל את השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר.
9. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10. אם נשארו לכם כמה שזיפים - שדכו אותם לגביע יוגורט יחד עם המיץ הניגר מהם, ותזכו לארוחה קלילה ומשמחת במיוחד.
11. להגשה - מחלצים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה חגחגית (כיאה וכנאה לעוגה מכובדת שכזו), ומפזרים מעט אבקת סוכר. זהו, האגדה אצלכם במטבח.
215 קלוריות ל-100 גר.
מנה (סה"כ המתכון = 24 מנות) - 188 קלוריות
לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים