036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגת מוס שוקולד-דבש


אם אתם מחפשים לחגוג את ראש השנה עם עוגה חגיגית במיוחד;

אם, למרות המתיקות של הדבש, קשה לכם לוותר על שוקולד;

ואם אתם רוצים להרשים את האורחים בקינוח מקורי ברוח החג -

זה בדיוק המתכון בשבילכם - עוגת מוס שוקולד-דבש.

שילוב טעמים עוצמתי, מראה מהפנט, ועוגה שלא תשאיר אף אחד אדיש, גם אחרי ארוחת חג מלאה.

עוגת מוס שוקולד דבש לראש השנה

עוגת מוס שוקולד-דבש | צילום: ינאי רובחה

העוגה מורכבת מ-4 שכבות, ואם יש לכם מקום במקפיא, אפשר בהחלט להתחיל להכין כבר היום, לחלק את העבודה ליומיים-שלושה, ולשמור במקפיא (מכוסה היטב היטב!!!) עד מועד ההגשה.

הכמויות הן לעוגה בקוטר 24 או 26 ס"מ, עדיף קפיצית. לחילוץ קל יותר של העוגה בסיום ההכנה - כדאי להתארגן על שקף ולרפד את התבנית.

אז... נצא לדרך?

לבסיס העוגה

2 ביצים L

50 גר' דבש

60 גר' (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח

קמצוץ מלח

1. מקציפים את הביצים עם הדבש עד לתערובת תפוחה ואוורירית.

2. מקפלים פנימה עם הקמח והמלח.

3. מעבירים לתבנית אפיה משומנת בקוטר 24-26 ס"מ.

4. אופים בחום בינוני (175-180 מעלות, מחממים את התנור מראש) במשך 7-8 דקות. מצננים. מרפדים את התבנית בשקף (לא חובה).

שכבה ראשונה - מוס שוקולד-דבש

40 גר' (2 יח') חלמונים