אם אתם מחפשים לחגוג את ראש השנה עם עוגה חגיגית במיוחד;
אם, למרות המתיקות של הדבש, קשה לכם לוותר על שוקולד;
ואם אתם רוצים להרשים את האורחים בקינוח מקורי ברוח החג -
זה בדיוק המתכון בשבילכם - עוגת מוס שוקולד-דבש.
שילוב טעמים עוצמתי, מראה מהפנט, ועוגה שלא תשאיר אף אחד אדיש, גם אחרי ארוחת חג מלאה.
עוגת מוס שוקולד-דבש | צילום: ינאי רובחה
העוגה מורכבת מ-4 שכבות, ואם יש לכם מקום במקפיא, אפשר בהחלט להתחיל להכין כבר היום, לחלק את העבודה ליומיים-שלושה, ולשמור במקפיא (מכוסה היטב היטב!!!) עד מועד ההגשה.
הכמויות הן לעוגה בקוטר 24 או 26 ס"מ, עדיף קפיצית. לחילוץ קל יותר של העוגה בסיום ההכנה - כדאי להתארגן על שקף ולרפד את התבנית.
אז... נצא לדרך?
לבסיס העוגה
2 ביצים L
50 גר' דבש
60 גר' (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח
קמצוץ מלח
1. מקציפים את הביצים עם הדבש עד לתערובת תפוחה ואוורירית.
2. מקפלים פנימה עם הקמח והמלח.
3. מעבירים לתבנית אפיה משומנת בקוטר 24-26 ס"מ.
4. אופים בחום בינוני (175-180 מעלות, מחממים את התנור מראש) במשך 7-8 דקות. מצננים. מרפדים את התבנית בשקף (לא חובה).
שכבה ראשונה - מוס שוקולד-דבש
40 גר' (2 יח') חלמונים
40 גר' דבש מחומם במיקרוגל
10 גר' (1 כף שטוחה) סוכר
175 גר' שוקולד מריר
75 מ"ל (קצת יותר מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה
15 מ"ל (1 כף) ברנדי
175 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה - למעשה, זה מה שנשאר אחרי שהשתמשנו ברבע כוס להמסה של השוקולד.
5. מקציפים חלמונים עם דבש וסוכר עד לתערובת תפוחה, בהירה ואוורירית מאוד.
6. ממיסים במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) שוקולד + כמות ראשונה של שמנת מתוקה. מערבבים היטב, מוסיפים את הברנדי, וכשהתערובת אחידה - מוסיפים לחלמונים המוקצפים ומקפלים יחד.
7. מקציפים כמות שניה של השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המוכנה.
8. יוצקים על בסיס העוגה ומעבירים למקפיא להתייצבות. רק אחרי שהשכבה הראשונה התקשתה לחלוטין (לפחות שעה במקפיא) - עוברים לשלב הבא.
שכבה שניה - מוס דבש
100 גר' חמאה
100 גר' שוקולד לבן
50 גר' דבש
70 גר' (3-4 יח') חלמון ביצה
140 גר' (3-4 יח') חלבון ביצה
30 גר' (3 כפות שטוחות) סוכר
150 מ"ל שמנת מתוקה
9. ממיסים בבן מארי (סיר כפול) או במיקרוגל שוקולד + חמאה + דבש.
10. מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
11. מקציפים חלבון + סוכר לקצף יציב, ומקפלים לתערובת המוכנה.
12. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים גם אותה לתערובת.
13. יוצקים לתבנית על שכבת מוס שוקולד שכבר התייצבה. מחזירים למקפיא לשעה לפחות, עד שהשכבה השניה מתייצבת ומתקשה.
ציפוי
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גר' שוקולד לבן
60 גר' שוקולד חלב
1 כף דבש
14. מחממים את כל מרכיבי הציפוי בסיר קטן או במיקרוגל, מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומבריקה. מצננים לטמפרטורת החדר (לא להכניס למקרר!)
15. יוצקים על העוגה (לאחר שהשכבה השניה התייצבה והתקשתה.
16. להגשה חגיגית ואלגנטית - יוצקים את הציפוי לאחר שמחלצים את העוגה מהתבנית, כשהיא קפואה לחלוטין(!) ונותנים לו להישפך באופן אקראי על צידי העוגה (בדיוק כמו בתמונה).
עוגת מוס שוקולד-דבש | צילום: ינאי רובחה
17. את העוגה שומרים במקפיא, אבל לפני ההגשה מפשירים במשך כמה שעות במקרר. אל תשכחו...
מעדיפים להכין עוגת דבש קלאסית? זה המתכון האולטימטיבי שלי.
וכאן תמצאו את כל מתכוני החג.
בברכת שנה טובה ומתוקה
שנה של שפע וצמיחה, הגשמת חלומות ואהבה 🍎
https://goo.gl/bQDkU4