036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סנגריה - טאפאס בר חיפאי בעירתחתית


כשהסטודנט שלנו חוגג יום הולדת בעיצומה של תקופת בחינות - אנחנו שמים פעמינו לחיפה כדי לציין את הארוע. ומאחר ואין לי שום כוונה להשתלט על המטבחון בדירת המעונות, אני מחפשת מסעדה ראויה.

מפה לשם אני מתבייתת על סנגריה (Sangeria) - טאפאס בר בעיר התחתית. הביקורות מפרגנות ואני מזמינה שולחן. אנחנו אוספים את הנסיך מהטכניון ויורדים חזרה לעיר התחתית.

אז קודם כל כמה מילים על העיר התחתית, או כפי שקוראים לה כאן - עירתחתית. מדובר בפנינת חמד של ממש. שילוב מרתק של ישן וחדש.

האזור כולו מתחדש ומתפתח, מסעדות מקומיות, בתי קפה קטנים, מדרחוב מקסים ונראה שבימי חמישי בערב מתקיימות במקום הופעות. השקיעו שם אפילו במכסי הביוב. ממש אהבתי את האזור.

אנחנו מגיעים למסעדה, וליתר דיוק - מסעדונת. 5 שולחנות בפנים ועוד שניים בחוץ. זה כל הסיפור, ובעיני - זה יתרון. הבישול צפוי להיות ביתי ומוקפד יותר, בדיוק כמו שאני אוהבת. האווירה אותנטית. תמונות רלבנטיות, מוסיקה ספרדית טובה ברקע. בינתיים זה נראה מצויין ואנחנו מתיישבים.

יש תפריט קבוע ויש תפריט מתחלף (רשום בגיר על הקיר, כמובן) - מבחר מנות טאפאס, עיקריות וקינוחים. לזה בדיוק ציפיתי. הכל נראה כל כך טעים, ואנחנו מחליטים לוותר על העיקריות ולהתמקד במנות הטאפאס (פשוט כדי לטעום כמה שיותר), אבל לפני הכל - קנקן סנגריה צוננת (טעים בטירוף).

אז מה אכלנו?

BIG אמפנדה במילוי בשר - מנה מעולה.

Chamon curado com melon - מנה מקסימה של פרושוטו (או משהו דומה) עם מלון

מנה מצויינת של לנגוסטיני בחמאת מרווה

מרק דייגים עשיר במיוחד

גבינת Cabra עם אגס מבושל ביין על לחם הבית

וכמובן - פאייה עם דגים ופירות ים (זו למעשה אחת המנות העיקריות), שהיתה בעיני המנה הכי הכי טובה בארוחה, וזה לא ענין של מה בכך, כי כל המנות היו מצויינות.

בין לבין פינקו אותנו גם בלחמניות הבית שנאפות במקום עם ממרח עגבניות מצויין.

הכל טרי מאוד ונעשה במקום ממש בזמן הארוחה, הגשה מוקפדת ואסתטית מאוד, שרות מקצועי ולבבי. באמת, חוויה משובחת.

וכך, שבעים ומרוצים, הגענו לקינוחים. בכל זאת - יום הולדת. בחרנו שתי מנות שנראו מעניינות במיוחד, ולא התאכזבנו:

כדור שלג - מנה מקסימה של כדור מרנג-קוקוס שבתוכו קרם מנגו והוא עטוף כולו בשוקולד לבן, מונח על מצע של קרם מנגו ופסיפלורה ומוגש בתוך כדור "בדולח" ממש מקסים. וגם טעים.

ועוד מנה שוקולדית (כי איך אפשר בלי?), שאולי לא היתה מקורית במיוחד, אבל טעימה מאוד, עשויה היטב ויפהפיה.

סנגריה - משה אהרון 4, עירתחתית, חיפה | טל. 077-330-1067

הכותבת שילמה מחיר מלא עבור הארוחה

#ביקורתמסעדות #ארוחה #טאפאס

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.