036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

צ'וקולטה - עוגת השוקולד המפתיעה ביותר


לרגל יום השוקולד העולמי החל היום (7.7.17), אני חוזרת אל המקורות. ואני לא מתכוונת לעוגת השוקולד של אמא או סבתא, אלא למשהו הרבה יותר עמוק... הרחק אל מקורות השוקולד בתרבות המאיה והאצטקים במרכז אמריקה לפני מאות ואלפי שנים.

בני המאיה, והאצטקים אחריהם, היו כפי הנראה הראשונים שהשתמשו בפולי עץ הקקאו למאכל. האצטקים היו מכינים מפולי הקקאו משקה שאותו כינו צ'וקולטל (xocolātl) - משקה האלים. למשקה היו מוסיפים פלפל צ'ילי חריף, וניל ותבלינים נוספים. על סוכר עדיין לא שמעו שם. המשקה היה מר וחריף, והוא נחשב למעורר ובעל תכונות מרפא.

צ'וקולטה| רוקחת החלומות

A Maya lord forbids an individual from touching a container of chocolate

שליט משבט המאיה אוסר על אדם לגעת במיכל של צ'וקולטל

הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה מגלה הארצות הרנאן קורטז. קורטז, שהבחין בכך שילידים מקומיים במרכז אמריקה מתייחסים לפולי הקקאו כבעלי ערך רב, הביא משלוח של פולים כמתנה לקרלוס הראשון, מלך ספרד, אבל המלך לא ממש התרשם.

רק קרוב למאה שנים לאחר מכן, מגלה הארצות הרננדו דה סוטו הכיר לאירופאים את פרי עץ הקקאו באופן מעמיק יותר.

פולי קקאו | רוקחת החלומות

המשלוח הראשון המתועד של פולי קקאו לאירופה היה בשנת 1585. בשלב זה עדיין שימשו פולי הקקאו למשקה בלבד. האירופאים, שלא ממש התחברו לטעמים, החליפו את הצ'ילי בסוכר, והפכו את המשקה למוצר מותרות בחברה האירופאית הגבוהה של המאה ה-17.

ומתי הפך המשקה למאכל?

גם זה לא קרה ביום אחד.

בשנת 1828 הול