036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

לפתן תפוחים ממש כמו פעם


מבין כל סוגי התפוחים (סמיט, יונתן, אלכסנדר, פינק ליידי ושאר מיוחסים שכאלה), יש אחד - ענה (ANNA) שמו, שהוא, איך לאמר, קצת פחות מחובר לליגה הלאומית.

מסתבר שהזן הזה הוא הכלאה ישראלית משני זנים של תפוחים אחרים. הוא מבשיל מהר יחסית (כבר בחודש יוני, וממש עכשיו הזמן לחפש אותו בשווקים), אבל ייחודו העיקרי בדרישות הקור הנמוכות שלו, מה שמאפשר את גידולו במקומות חמים כמו באפריקה, שם הוא מין תפוח כמעט בלעדי.

חוץ מזה הוא תפוח כמו כל התפוחים - צבעי אדום-צהוב, טעם חמצמץ. תפוח.

אני כשלעצמי מכירה את ענה מילדות, מהגינה המופלאה של סבא, שכבר הזכרתי לא פעם. גינה קטנה ברחוב קטן ברמת גן, שהיה בה פשוט הכל, גם תפוחי ענה.

לא זכור לי שאי פעם אכלתי מהתפוחים האלה, אבל את הלפתן של סבתא, לפתן מתפוחי ענה - אי אפשר לשכוח.

ובכלל אם אתם שואלים אותי - לפתן (או קומפוט, כפי שהוא נקרא בחוגים מסויימים) הוא הקינוח הקייצי האולטימטיבי - צונן, קליל וממש טעים. ואפשר בהחלט להכין כמה ימים מראש, אז בכלל...

אז כשנתקלתי היום בתפוחי ענה, לא היססתי לרגע. תוך שעה קצרה העמדתי את הסיר על האש. בישול קצר של 15-20 דקות, וזהו. נותנת לו להצטנן היטב במשך הלילה, בבוקר מכניסה למקרר, ובערב - חגיגה קייצית.

מה נצטרך?

1.-1.2 ק"ג תפוח עץ ענה (האמת היא שאפשר גם סמיט, אלכסנדר, ובטח גם סוגים אחרים שלא יצא לי לנסות, אבל אני ממליצה לכם לנסות את הענה, הם נהדרים)

1 כוס סוכר

7 כוסות מים

1 לימון

תוספות אפשריות: מקל קינמון, מקל וניל (לא היה אצל סבתא, אז לא חובה)

ומה עושים?

1. קולפים את התפוחים חותכים לרבעים, מנקים ליבה, וחותכים כל רבע ל 2-3 קוביות (תלוי בגודל).

2. מכניסים לסיר עם 7 כוסות מים, 1 כוס סוכר, סרט של קליפת לימון ומיץ מחצי לימון.

3. אם רוצים