036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

צלי בקר ביין


כל אחת (וכל אחד) גם אם היא לא בשלנית מדופלמת צריכה מתכון אחד טוב של צלי בשר.

כי כשאת מארחת, המתכון הזה תמיד יעשה את העבודה - חגיגי, מרשים, ולא פחות חשוב מכך - קל לתיפעול.

למה אני מתכוונת? זהו אחד מסדרת מתכוני רושם שאני קוראת להם "שגר ושכח".

את משקיעה בבוקר 20 דקות עבודה, "מאשפזת" את הסיר בתנור וממשיכה בשאר עיסוקיך או אפילו הולכת לנוח.

אחרי 3 שעות - הכל מוכן.

כל מה שנשאר לעשות הוא להשקיע עוד 5 דקות ברוטב, וזהו, את מסודרת.

אם את מארחת 6 אנשים, 12 איש או 20 - המתכון אף פעם לא יגזול ממך יותר מחצי שעה, ותמיד תמיד יעשה את הרשום הנכון.

רגע לפני ההכנה - כמה מילים על הבשר. אני משתמשת בדרך כלל בנתח שנקרא צלי כתף (ידוע גם כמספר 5), אבל לא חובה. למעשה, כל נתח שמתאים לצלי, בישול ברוטב, גולש, תבשיל קדירה ואפילו אסאדו - יתאים בהחלט.

אפשר ללמוד קצת יותר על הנושא מהאיור הזה או להתייעץ בקצב.

אבל חובה לעבוד עם נתח מתאים. לא נעים לגלות אחרי 3 שעות של המתנה (ורגע לפני שמגיעים האורחים) שזה לא זה...

בשר בקר - חלוקה לנתחים

ועכשיו - למתכון עצמו.

מה נצטרך? (הכמויות מחושבות ל-8 סועדים)

2 ק"ג בשר בקר לצלי פרוס או חתוך לקוביות גדולות

2-3 עצמות רגל יפות

2-3 כפות שמן זית

1 בצל גדול

1-2 גזרים

2-3 ענפי סלרי (עם העלים)

1 כרישה (לא חובה)

1 ראש שום