אם אתם אוהבים עוגות גבינה, אבל קשה לכם לוותר על שוקולד (כמוני, למשל) - המתכון הזה בדיוק בשבילכם. עוגת גבינה משובחת מנוקדת בשוקולד בלגי איכותי, שילוב טעמים נפלא.
ועוד משהו - מכיוון שהבסיס לעוגה הוא עוגת גבינה ניו-יורקית ההכנה פשוטה (אין צורך בהפרדת ביצים והקצפת חלבונים) האפיה סטנדרטית (בלי בן מארי או תבניות כפולות ושאר המצאות) והתוצאה - מובטחת. זו ממש לא העוגה שתיפול ותשאיר אתכם עם בור עמוק בלב...
רק דבר אחד - חשוב להכין את העוגה יום מראש, ולתת לה לנוח לילה במקרר.
מה נצטרך?
לבסיס:
250 גר' ביסקוויטים
75-100 גר' חמאה
למלית גבינה:
500 גר’ גבינת שמנת
200 מ”ל (1 גביע) שמנת חמוצה
4 ביצים
1 כף קמח
1 כף קורנפלור
200 גרם (1 כוס) סוכר
40 גרם (1/2 חבילה) פודינג אינסטנט וניל
לנקודות השוקולד:
50 גר' שוקולד מריר איכותי (מינימום 60% מוצקי קקאו)
1 כף שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
ומה עושים?
1. מתחילים בהכנת הבסיס: מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים. ממיסים את החמאה. מערבבים את החמאה עם פירורי הביסקוויטים עד שכל השומן נספג. משטחים על תחתית של תבנית אפיה (קוטר 24) ומכניסים למקרר. אפשר להכין מראש.
2. מחממים תנור לחום בינוני (150 מעלות).
3. לקערת המיקסר מכניסים את כל חומרי המלית: גבינה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר, קמח, קורנפלור ואינסטנט וניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ואין בה גושים.
4. שומרים בצד 1/2 כוס מהתערובת, ואת כל השאר יוצקים לתבנית על הבסיס המצונן.
5. בקערית קטנה ממיסים במיקרו (בפולסים של 30 שניות) את השוקולד עם השמנת המתוקה, מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את 1/2 הכוס של תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
6. מוזגים נקודות של תערובת השוקולד אל תוך תערובת הגינה. הכי נוח לעשות זאת בעזרת שק זילוף שנועצים לתוך עומק העוגה (לא רק מלמעלה). יוצרים עיגול חיצוני ועיגול פנימי של נקודות.
7. מעבירים ידית של מזלג או קיסם בין כל הנקודות ליצירת אפקט של "משיכה".
8. אופים שעה ובודקים. השוליים צריכים להיות יציבים והמרכז רוטט. במידת הצורך מוסיפים עוד כמה דקות אפיה.
9. מוציאים מהתנור, מצננים, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
10. למחרת - מעבירים לצלחת הגשה, מגישים ומתענגים.
https://goo.gl/uUpyaN