036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

שושני שמרים במלית ריקוטה ודובדבנים


אם אתם מארחים בשבועות לבראנצ' - אל תוותרו על שושני השמרים הנהדרות האלה.

ואין צורך להבהל - מכינים הכל מראש, ובבוקר רק אופים.

מה נצטרך?

לבצק (כמות ל-2 עוגות)

350 גר' (2.5 כוסות) קמח

1/2 כף שמרים יבשים

125 מ"ל (0.5 כוס) חלב

2 ביצים M

50 גר' (0.25 כוס) סוכר

100 גר' חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא להמיס במיקרוגל)

3 גר' (1 כפית שטוחה) מלח

למלית (כמות לעוגה אחת)

250 גר' גבינת ריקוטה

40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר

1 חלמון (את החלבון שומרים בהקפאה להזדמנות אחרת)

גרידה מלימון אחד

1 כפית גדושה אינסטנט וניל

3/4 כוס דובדבנים - אפשר להשתמש בדובדבני אמרנה (קונים את משומר בסירופ בצנצנת), דובדבנים קפואים (אין צורך להפשיר מראש), דובדבנים חמוצים או דובדבנים טריים (מגולענים כמובן). אני באופן אישי אוהבת את האמרנה ואני מערבבת אותם (בתוך הסירופ שלהם) עם דובדבנים קפואים. בכל מקרה - לסנן מכל הנוזלים הנילווים.

להברשה וזיגוג

1 ביצה טרופה

1 כף דבש + 1 כף מים

<