top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

פטה כבד


אוהבים כבד?

כמו כל האיברים הפנימיים גם הכבד קצת שנוי במחלוקת. יש אלה שמסתייגים מהטעם ויש כאלה שלא אוהבים את המרקם, אבל מי שאוהב כבד - יאהב אותו כמעט בכל צורת הכנה. אם זה על שיפוד בסטקייה טובה, כשהכבד ורדרד אבל לא חי, אם זה כבד קצוץ או הגרסה החגיגית והמהודרת - פטה כבד.

אז נכון, כבד לא אוכלים לעיתים קרובות (בכל זאת, הכולסטרול...) אבל מדי פעם נפרגן לעצמנו משהו מושחת ומפנק, לא?

אז הנה הגרסה שלי - מנה קלאסית וחגיגית במיוחד, שדרוג מהודר ואלגנטי לבד הקצוץ המסורתי.

פטה כבד, רוקחת החלומות

מה נצטרך? (לתבנית אינגליש אחת, 8-12מנות)

1 ק"ג כבד עוף נקי

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

3-4 עלי דפנה

1 גבעול רוזמרי

2 שיני שום

1/2 אגוז מוסקט מגורר מוסקט (בערך 1/4 כפית)

2 כפות וויסקי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

100 גר' חמאה רכה.

פטה כבד, רוקחת החלומות

אופציה:

5-6 דבלים + 2-3 כפות וויסקי

ומה עושים?

1. משרים את הדבלים בקערית קטנה עם הוויסקי. מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך.

2. קולפים את הבצלים חוצים ופורסים לטבעות. מחממים מעט את השמן ומוסיפים את הבצלים.

פטה כבד, רוקחת החלומות

3. מאדים את הבצלים בשמן על אש נמוכה מאוד עד שהם רכים מאוד וזהובים, לא להשחים. התהליך יימשך 30-40 דקות, אבל חשוב לתת לזה את הזמן.

פטה כבד, רוקחת החלומות

4. מוסיפים את הכבדים עם כל השאר המרכיבים והתבלינים (חוץ מהחמאה!) ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכבדים עשויים. מדי פעם הופכים. (בתמונה: הכבדים עדיין לא מוכנים. חשוב שכולם ישנו את צבעם ויהיו מבשולים גם מבפנים, לא להשאיר אותם נאים).

פטה כבד, רוקחת החלומות

5. מצננים את הכבדים כחצי שעה, (קצת יותר מחום הגוף). מוציאים את הרוזמרין ועלי הדפנה. מעבירים למעבד מזון יחד עם החמאה חתוכה לקוביות.

חשוב מאוד: לחמאה יש תפקיד כפול - גם לטעם וגם לייצוב, ולכם חשוב מאוד לא להמיס אותה, אלא קר לרכך בטמפ' החדר, ולא להכניס אותה לתוך הכבדים כשהם חמים מדי (כי אז היא תימס לגמרי ולא תתרום ליציבות של הפטה).

מעבדים המעבד מזון כמה דקות ארוכות עד שמתקבל משחה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול.

פטה כבד, רוקחת החלומות

6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ושופכים את התערובת לתוך התבנית. מוודאים שהתערובת ממלאת היטב את כל הפינות ומחליקים מלמעלה.

אם רוצים לשדרג עוד יותר (מומלץ) - ממלאים עד לחצי גובה התבנית, מסדרים את הדבלים המושרות בוויסקי (לאחר סינון) וממלאים מעל את יתרת התערובת.

פטה כבד, רוקחת החלומות

7. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

8. להגשה: הופכים על צלחת הגשה מוארכת ופורסים למנות. נפלא עם חזרת טובה. בשגרה מומלץ להגיש עם טוסטונים, בפסח - מצה או לחמניות של פסח יתאימו בהחלט.

פטה כבד, רוקחת החלומות

https://goo.gl/ux9hnd


1,899 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page