036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סופריטו עוף ומקרוני


אם אתם שואלים אותי - אין, לא היתה ולא תהיה, שיטת בישול מוצלחת יותר לעוף מאשר הסופריטו. ההשחמה העמוקה של העוף, הבישול האיטי במיצים הטבעיים, הרוטב הסמיך שנוצר כתוצאה מכך... אם מכינים את הסופריטו נכון, ובעיקר עם סבלנות רבה - התוצאה הסופית היא מעדן, לא פחות מכך.

את הסופריטו הקלאסי מכינים עם תפוחי אדמה, אבל אני גיליתי שהוא טעים גם עם תוספות אחרות, כמו אורז, כוסמת וגם מקרוני, שאולי אפילו עולה על גרסת המקור.

עד כדי כך הוא טעים. אין ילד שלא אוהב, אין מבוגר שלא מתמכר, ויש לו עוד יתרון - כל הארוחה בסיר אחד. אז לא תנסו? ועוד עכשיו, בדיוק כשמנסים לחסל את החמץ...

מה נצטרך (4-6 מנות)

4 כרעיים של עוף (עם העור) מחולקות לפולקע ומשולשים.

2-3 כפות שמן זית

2-3 ענפים של טימין

תבלין גריל עוף

רסק עגבניות קטן (100גר')

1 כף אריסה טובה

1 שקית (500 גר') מקרוני (עבה וחלול), אפשר ארוכים או חתוכים

1 כפית גדושה מלח

4 כוסות מים

ןמה עושים?

1. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית. כאשר השמן חם מסדרים בפנים את מנות העוף כשצד העור כלפי מטה. מתבלים בתבלין גריל עוף ובעלעלי טימין.

2. מחלישים את האש ונותנים לעוף להיצלות כך במשך 10-15 דקות, עד שהוא מקבל צבע זהוב מקסים. הופכים וצולים 10-15 דקות מהצד השני.

3. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת או קערה.

4. מכניסים למחבת את המקרוני (לא מבושל), רסק עגבניות, אריסה ומלח. מערבבים עם נוזלי העוף שנשארו במחבת.

5. מוסיפים את המים, מערבבים קלות ומגרדים את תחתית המחבת. מסדרים מעל את מנות העוף, כשצד העוף כלפי מעלה.

6. מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה קטנה על אש נמוכה ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הנוזלים נספגים.

7. מגישים מיד (או אח"כ) ונהנים מכל ביס...

אוהבים עוף?

מה דעתכם על עוף ממולא? מנה מקסימה שיכולה להתאים גם לשולחן החג.

#פסטה #עוף #סופריטו #מתכון

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.