top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

כדורי בשר בהשראה פרסית


בשבועות האחרונים, החורף סוף סוף מפנק אותנו. מה זה מפנק... מעניק לנו מהמיטב של המיטב שלו. כבר כמה שבועות ברצף שחורפי כאן.

גשום יותר או פחות, קר יותר או פחות, אבל אין - אפילו לרגע - שמץ של הרגשה שהחורף נטש אותנו או מתכוון לנטוש בקרוב. השנה הוא כאן כדי להישאר.

אז אני חוגגת את החורף. גם במטבח. מכינה מרקים, תבשילים מנחמים למיניהם, ירקות מבושלים (וקצת פחות סלטים טריים). כי ככה זה בחורף, וזה כל הכייף.

מה שכן, כשאני בסופר, אני מסתכלת כל פעם על החבושים המקסימים שם בצד ימין למעלה וקצת מצטערת. אבל ממש קצת, שלא יקפצו עכשיו כל אוהבי הקיץ ויגידו "אמרתי לך". לא, אני ממש לא מחכה לקיץ. אני פשוט מתלבטת מה להכין עם החבושים הנפלאים האלה (פרי של חורף, כמובן), שיתאים למזג האוויר המקסים הזה.

ואז אני פוגשת את רחל, חברה יקרה, שמספרת לי על מתכון חדש שהיא מכינה לאחרונה, ושאותו למדה משכנה פרסיה. כדורי בשר ברוטב של סלק, חבושים, מיץ רימונים... אוהו... אני כמעט מפסיקה להקשיב לה מרוב שמחה, ותוך מספר ימים המתכון אצלי בסירים. טוב, לא ממש ממש בדיוק, אבל מספיק דומה, ובעיקר - נותן בית נהדר לחבושים גם בחורף.

אז מה נצטרך?

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

3-4 שיני שום

1 סלק בינוני

1 חבוש גדול ויפה

1 גזר גדול

1 חופן קטן של חמוציות

2 כוסות מיץ רימונים (אפשר גם תרכיז רימונים)

1 כוס ציר ירקות (או מים)

1 כף סילאן

1 יח' לימון פרסי

1 כוס תערובת ירק קצוץ - כוסברה, פטרוזליה, שמיר, בצל ירוק וכיו"ב.

מלח, פלפל

כל מתכון קציצות אהוב עליכם יתאים, כי במתכון הזה הרוטב הוא העיקר.

הכמות הנחוצה היא של 1/2 ק"ג בשר.

אני השתמשתי בתערובת של בשר בקר ועוף, והכנתי את המתכון הקבוע שלי, שנמצא כאן.

ומה עושים?

1. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים בסיר גדול ורחב על אש נמוכה את שמן הזית. מקלפים את שיני השום קוצצים גס ומכניסים לסיר.

2. קולפים את הסלק וחותכים לקוביות, מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

3. קולפים את החבושים, מחלקים לרבעים, מגלענים וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

4. קולפים את הגזר, חוצים לאורך וחותכים לחצאי עיגול. מוסיפים לסיר ומערבבים.

5. מוסיפים לסיר את החמוציות והלימון הפרסי ומערבבים.

6. מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים, הציר והסילאן. אם משתמשים בתרכיז - מקטינים כמובן את כמות המיץ ומגדילים את כמות הציר (אפשר להשלים במים). מוסיפים גם את הירק.

סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.

מקטנים להבה ומבשלים 30-40 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.

8. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות. אפשר לפי המתכון הזה ואפשר כל מתכון אחר שאתם מכירים ואוהבים.

9. מגבירים להבה של הרוטב. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים וזורקים אותם לתוך הרוטב הרותח. עדיף לעשות זאת בהדרגה כדי לא להוריד באופן דרסטי את הטמפרטורה של הרוטב. נזהרים מאוד לא לערבב, כדי לא לפרק את הקציצות, רק מנענעים את הסיר בתנועות מעגליות.

10. מבשלים כשעה (אם אתם ממש ממהרים, אפשר קצת פחות, אבל אחרי שעה הטעמים מתפתחים טוב יותר). טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. הטעם שאנחנו מחפשים הוא חמצמץ עם מעט מתיקות.

11. מגישים עם אורז לבן ומקשטים במעט ירק טרי קצוץ.

פשוט אי אפשר להפסיק לאכול את המעדן הזה...

920 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page