בלי סנטה קלאוס ובלי עץ אשוח, גם אני חוגגת את החורף.
הכנתי סלט מקסים באדום-ירוק, חגיגי, טעים וממש פשוט להכנה.
אז מה נצטרך?
1 שקית בייבי תרד (אפשר גם תרד תורכי שהוא עדין, אבל התרד הרגיל קצת פחות מתאים)
2-3 מלפפונים
1 סלסילה נבטים סיניים (גם נבטי חמניה יכולים להתאים)
100 גר' כרוב ניצנים
1 מארז ברוקולי (ראש אחד אן שניים, תלוי בגודל)
2 כפות כוסברה קצוצה
1 סלסילה תותים
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זית
1 כף מירין (ליקר אורז)
1 כף חומץ אורז
4 שיני שום כתושות
1 ס”מ שורש זנגביל קצוץ דק או מגורר
ומה עושים?
1. מתחילים בהכנת הבורוקלי וכרוב הניצנים.
מרתיחים מים בסיר קטן. כאשר המים רותחים ממליחים מעט ומכניסים לסיר את כרוב הניצנים. מבשלים 7-8 דקות ומעבירים מיד לקערת מי קרח. מצננים, מסננים וחוצים.
לאותו סיר מכניסים את הבורוקלי. מבשלים 5-6 דקות ומעבירים מיד לקערת מי קרח. מצננים ומסננים.
אפשר לבשל את הירקות גם במיקרו, מה שנוח לכם.
2. שמים בקערה גדולה את התרד והנבטים.
3. את המלפפונים חוצים לאורך ופורסים בעובי 1-2 ס"מ. מוסיפים לקערה
4. את הכוסברה קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים גם את הברוקולי וכרוב הניצנים.
6. מסירים מהתותים את העוקץ חוצים (או חותכים לרבעים, תלוי גדול) ומפזרים מעל הירקות.
7. בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
8. רגע לפני ההגשה נותנים ערבוב נוסף לרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים קלות.
9. מניחים את הסלט ליד הלביבות - ויש לכם ארוחת חג מושלמת...
חג אורים שמח לכולם!