top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

לביבות ברוקולי ושיבולת שועל


בהתלבטות שבין סופגניה ללביבה - אני תמיד בעד הלביבות.

הלטקס המסורתיות (שאני מכינה בשלושה טעמים תפו"א קלאסי, בטטה וירק) - מכבבות אצלי בכל הדלקת נרות. אבל כמות השמן... עם זה קצת קשה לי, במיוחד השנה.

זה לא רק ענין של קלוריות. אוכל מטוגן טומן בחובו נזקים בריאותיים רבים. כתבתי על זה כאן, וגם נתתי שורה של טיפים לטיגון נכון וממזער נזקים. אתם מוזמנים לקרוא.

אחד הפתרונות שאני מציעה הוא טיגון במחבת טפלון כמעט כמעט ללא שמן, ואם יש לכם מחבת שקעים אז בכלל זכיתם בלביבות בעלות צורה מושלמת.

למתכון הזה - של לביבות ברוקולי עם שיבולת שועל - יש כמה וכמה יתרונות:

קודם כל, הוא מוצלח במיוחד לשימוש במחבת שקעים.

דבר שני, הרכיבים שלו כולם בריאותיים - ברוקולי, שיבולת שועל, אגוזי מלך וגבינות רזות.

בנוסף, הוא מוגש עם יוגורט מתובל במקום השמנת החמוצה המסורתית.

לבסוף, ולא פחות חשוב - הלביבות האלה כל כך טעימות שתרצו להכין אותן כל השנה... ולמה לא בעצם?

אז מה נצטרך?

200 גר' פרחי ברוקולי

50 גר' שיבולת שועל טחונה דק (אפשר לקנות סוג טחון או לטחון לבד במעבד מזון)

50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)

50 גר' גבינה קשה (קשקבל, פרמזן או אחרת) ואפשר גם גבינה צפתית 5% (כל הגבינות מגוררות)

100 גר' גבינת כנען מפוררת

3 ביצים

1 שן שום כתושה

1-2 כפות כוסברה קצוצה דק

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כוסברה טחונה.

לרוטב יוגורט

1 גביע יוגורט

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כוסברה טחונה

1 כף כוסברה קצוצה דק

1 בצל ירוק קצוץ דק

ומה עושים?

1. מתחילים בבישול הברוקולי: מאדים במיקרוגל או חולטים במים רותחים למשך 7-8 דקות. מעבירים מיד למי קרח כדי להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע הירוק היפה. אחרי שהברוקולי התקרר - קוצצים אותו דק ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ללביבות ומערבבים היטב.

3. בינתיים מחממים על הכיריים מחבת שקעים (או מחבת טפלון אחרת באיכות גבוהה). משמנים קלות בתרסיס שמן. לא צריך יותר מזה.

4. בעזרת כף יוצרים לביבות במחבת (כמות של כף גדושה תיתן לביבה גדולה ונאה).

5. מנמיכים קצת את האש וממשיכים לטגן עד הזהבה יפה. הופכים בזהירות. אם קשה להפוך את הלביבה ויש לכם תחושה שהיא מתפרקת - תנו לה עוד דקה-שתיים ורק אז תהפכו. מטגנים גם מהצד השני עד להזהבה, מוציאים מהמחבת ישירות לצלחת הגשה. (איזה יופי... לא צריך אפילו נייר סופג).

6. להכנת רוטב יוגורט - מערבבים את כל החומרים ומעבירים לקערית הגשה. מעטרים בעלה של כוסברה או מעט בצל ירוק קצוץ.

7. מגישים לצד נרות החג והשירים המוכרים, נהנים ושומרים על הבריאות.

לצד הלביבות אפשר להכין גם סופגניות גבינה מלוחות, שמוגשות עם סלט ביצים, גוואקמולי או תערובת גבינות. המתכון המלא כאן.

ולקינוח - סופגניות מתוקות, כמובן. כאן תמצאו את הסוד שלי לסופגניות גורמה ביתיות בלי התפחה וללא טיגון.

חנוכה שמח!

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page