top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

פסטה של חורף - עם שומר וערמונים


מסעדת פסטה מיה, בה חגגתי לאחרונה עם נטע חברתי האהובה כ...ל כ...ך, עוררה בי כמיהה אדירה לטעמים אמיתיים של איטליה. טעמים של שוק, של ירקות טריים בעונתם, טעמים של חורף (כי בכל זאת עכשיו חורף...).

מזווה טוב הוא דבר נפלא ואין חשוב ממנו. כשיש לי בבית את המצרכים הנכונים (שיכולים לשכב במזווה שבועות ואפילו חודשים) אני תמיד יכולה לתקתק ארוחה מצויינת בהתראה קצרה יחסית.

אבל השוק - כל שוק - עם הטעמים, הריחות, הניחוחות, המיגוון, השפע, הטריות, העונתיות, האווירה

- הם ההשראה האמיתית שלי לבישול.

בפסטה מיה הרגשתי כאילו כל המנות, כל המתכונים, צמחו מהשוק ולא מהמזווה, וזה לדעתי סוד הקסם של המסעדה.

תחת הרושם הזה ועם ההשראה הזו בישלתי מנת פסטה עם שומר וערמונים שממלאים עכשיו את השווקים, מנה חורפית נפלאה כל כך.

אז מה נצטרך? 500 גר' פסטה (מהטובות האלה...)

2-3 כפות שמן זית משובח

2-3 שיני שום כתושות

1 שומר קטן

150 גר' ערמונים קלופים

6 חצאים של עגבניות משומרות לחות

1 כוס שמנת לבישול

1/2 כוס חלב

100 גר' פרזמן או קשקבל מגורר

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית זרעוני אניס

ומה עושים?

1. בסיר גדול (שמתאים לבישול הפסטה) מרתיחים מים.

2. עד שהמים רותחים - מנקים את השומר וחותכים אותו לפלחים. אם יש קצת עלים (דומים מאוד לעלים של שמיר) - כדאי לשמור אותם לקישוט המנה.

3. כאשר המים רותחים ממליחים (בערך 1 כף מלח ל- 4-5 ליטר מים) וזורקים פנימה את השומר. מבשלים 2-3 דקות, לא יותר. מוציאים מהסיר ומסננים מעודפי הנוזלים.

חשוב: את המים לא שופכים, משאירים בינתיים בסיר, נשתמש בהם מאוחר יותר לבישול הפסטה.

4. בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית עם השום. מוסיפים את השומר (לאחר ניקוז עודפי הנוזלים) ומקפיצים כמה דקות עד שהשומר מתחיל להזהיב.

5. מוסיפים לסיר 100 גר' ערמונים מפוררים גס (את יתרת הכמות נשמור לעיטור המנה) ואת העגבניות המיובשות כשהן חתוכות לרצועות דקות.

מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי וחצי כפית זרעוני אניס.

מוסיפים 1/2 כוס מנוזלי הבישול של האניס ומבשלים במשך כמה דקות נוספות בסיר מכוסה.

6. בינתיים מביאים שוב לרתיחה את המים לבישול הפסטה, ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.

מילה בענין הפסטה: למנה חגיגית כמו פסטה עם שומר וערמונים שווה להשקיע גם בפסטה ממש טובה. אפשר לקנות פסטה טריה (יש בפסטה מיה ויש במקומות נוספים, כמובן).

גם אם אתם קונים בסופר - אל תתפשרו, בחרו באחד מסוגי הפסטה היותר מיוחדים.

אני, למשל, בחרתי בסוג הזה (וגם הערמונים היו במבצע):

ובחזרה למתכון:

7. עד שהמים רותחים והפסטה מתבשלת מוסיפים לסיר עם השומר והערמונים את השמנת והחלב, מבשלים על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה ומסמיכה.

מכבים את האש, מוסיפים את הגבינות המגוררות ומערבבים היטב.

טועמים, ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

8. מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים קלות, מבשלים יחד עוד 1-2 דקות.

9. מעבירים לקערת הגשה יפה ורחבה, מפזרים מעל את יתרת הערמונים מפוררים גס ומקשטים בעלים של השומר. מגישים מיד.

רוצים להכין מראש?

כך תעשו: מכינים את הרוטב ושומרים בסיר מכוסה (בקירור אם הכנתם יום מראש; או בלי קירור אם הכנתם כמה שעות לפני הארוחה). כחצי שעה לפני ההגשה מבשלים את הפסטה ומחממים את רוטב על אש קטנה מאוד. מוסיפים אתצ הפסטה לרוטב, מערבבים, מקשטים ומגישים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page