top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

פסטה מיה - איטליה בבית


אף פעם לא גרתי ממש באיטליה ולא זכיתי לאכול בבית איטלקי אמיתי.

אבל כשאני מנסה לדמיין לי את המראות, הטעמים והריחות של אוכל איטלקי ביתי אמיתי - זה מרגיש לי בדיוק כמו פסטה מיה.

פסטה מיה (פסטה שלי בתרגום חופשי מאיטלקית) היא בית לממכר פסטה.

המקום הוקם לפני 10 שנים על ידי מיה וג'ורג'ו סופינו. הרעיון המקורי היה חנות לממכר פסטה טרייה להכנה בבית, אך תוך זמן קצר - במענה לדרישת הקהל - נוספו לתפריט רטבים, ומהר מאוד נפתחה גם המסעדה.

אז מה אוכלים בפסטה מיה? אוכל איטלקי ביתי ואותנטי.

עיקר התפריט - מבחר גדול ומרשים של מנות פסטה, המחולקות ל-3 קטגוריות: רטבים על בסיס עגבניות, רטבים על בסיס שמן זית ורטבים על בסיס שמנת. חוץ מזה כל אחד מוזמן לבחור לו (מתוך קופסת תכשיטים מקסימה) את הפסטה שהוא אוהב, כולן על טהרת הפסטה הטריה המיוצרת במפעל של פסטה מיה.

לצד רטבים מוכרים ומסורתיים (כמו פומודורו/עגבניות, רגו בולונז, קרובנרה או שמנת-פונגי/פטריות) תמצאו בפסטה מיה מבחר רטבים מקוריים ומעניינים במיוחד, כמו למשל: כבד עוף ויניציאני, אליו אוליו עם עוף ואספרגוס, שמנת דל בוסקו (ערמונים) ועוד שילובים מפתיעים ומרתקים.

לצד הפסטות מציעים בפסטה מיה גם כמה סוגי פיצה, מנות ראשונות האפייניות למטבח האיטלקי, וכמובן - פוקצ'ה טריה טריה וטעימה להפליא.

המנה ששבתה את ליבי ולא איכזבה היתה הפסטה דל-בוסקו - פסטה ברוטב שמנת וערמונים עם ארטישוק ירושלמי ולמברוסקו.

כן, זה טעים. בדיוק כמו שזה נשמע, ומיד יהיה גם מתכון.

אבל רגע לפני - מה שותים עם הארוחה? תפריט היינות כולל היצע מרשים של יינות איטלקיים וישראלים. אני שתיתי כוס גוורץ שהיה בן לוויה מושלם למנה שלי, וליווה בהצלחה רבה גם את הקינוח.

ואם כבר הזכרנו את הקינוח - במפעל של פסטה מיה מכינים גם את כל הקינוחים שבתפריט (למעט הסורבה). דגמתי 3 קינוחים שונים, כולם היו ממש מצויינים: הראשון (איך לא?) טירמיסו, כמובן

השני (כי אי אפשר בלי שוקולד) - טורטה די צ'וקולטה, עוגת שוקולד פאדג' עשירה ומשובחת במיוחד.

והשלישי, המשובח אף הוא - טארט אגסים (מושרים ביין מרסלה) על קרם שקדים מרציפן.

תגידו אתם, זה לא נראה פשוט נפלא?

אז נכון, לא כל יום הולכים למסעדה, אפילו שהיא מרגישה כמו בית, אבל אל תשכחו שפסטה מיה היא קודם כל בית לממכר פסטה, ואם תצטיידו בפסטה טריה מהמבחר המקסים שקיים כאן - תוכלי לשחזר את הטעמים הנפלאים גם בבית. זה בדיוק מה שאני עשיתי, ויצא מושלם, ממש כמו בבית איטלקי...

אני הכנתי בהשראת פסטה מיה מתכון חורפי מפנק של פסטה עם שומר וערמונים שממלאים עכשיו את השווקים. אתם מוזמנים לנסות.

פסטה מיה | רח' וילסון 10 תל אביב 03-5610189, רח' רמתיים 21 הוד השרון 09-7488200

הכותבת היתה אורחת המסעדה

466 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page