רעיון פשוט ומהיר הכנה לארוחת ערב משודרגת שבמרכזה נקניקיות צ'וריסוס.
זה לא הפוסט הראשון שאני מעולה כאן עם נקניקיות צ'וריסוס, ואם אתם עוקבים אחרי הבלוג אתם בוודאי זוכרים את המתכון של צ'וריסוס בתבשיל ירקות.
אז מה הקטע שלי עם צ'וריסוס?
האמת היא שאני עצמי משתדלת לאכול בריא, וזה אומר מבחינתי פחות מוצרים מן החי - גם חלב ומוצריו וגם בשר על כל נגזרותיו. ובטח לא הנקניקיות הפשוטות מהסופר. אלה כבר שנים לא נכנסות אלי הביתה.
אבל בכל זאת, אני לא לבד בעולם הזה, ומבשלת עבור 6 נפשות שרובן צורכות ואוהבות בשר... וכך אני מגיעה לצ'וריסוס. צ'וריסוס אמיתיות וטובות (וזה מה שאני קונה) עשויות מ-100% בשר טרי (שמכיל שומן בכמות מספקת), בדרך כלל קצוץ גס, לא ממש טחון, עם תבלינים (הרבה פפריקה שנותנת את הצבע האופייני, אבל לא רק) ועשבי תיבול טריים. בלי שאריות למיניהן (עור, עצמות ושאר מרעין בישין) ובעיקר בלי כל מיני משמרים ומייצבים שמקומם במעבדה לכימיה ולא על שולחן האוכל שלנו... בקיצור, נקניקיות שקונים אצל קצב טוב. וכשיש לי צ'וריסוס טובות, גם אני חוגגת.
אז אופציה אחת לארוחת ערב מהירה עם צ'וריסוס היא גרסה משודרגת, למבוגרים בלבד, של מוצר הילדות האהוב "משה בתיבה". אני הכנתי עם בצק מלוואח, אבל גם בצק עלים יעבוד כאן מצויין.
מה נצטרך? (עבור 4-6 סועדים)
6 נקניקיות צ'וריסוס מאיכות מעולה, מופשרות
6 עלים של בצק מלוואח, מופשרים (או בצק עלים)
חרדל, מיונז או קטשופ - לפי טעמכם האישי
ביצה אחת קטנה טרופה
שומשום לעיטור
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. פורשים את עלי המלוואח על משטח העבודה (אני השארתי עם הניילון המפריד ביניהם וכך חסכתי את הצורך בקימוח והרבה בלאגן מיותר...
אם עובדים עם בצק עלים - חותכים לריבועים או מלבנים.
3. מורחים במרכז כל עיגול בצק רצועה של מיונז, חרדל, קטשופ או כל שילוב ביניהם - כאן הכל ענין של טעם אישי.
4. מניחים על כל עיגול בצק נקניקיה אחת ומגלגלים.
5. מסדרים את הרולים על תבנית האפיה.
6. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
7. אופים בחום גבוה (200 מעלות) 30-40 דקות, עד שהמאפים זהובים ומפתים.
סלט קטן בצד. ואתם מסודרים. אף אחד לא יתלונן על ארוחת ערב מדליקה שכזו.
אוהבים צ'וריסוס?
נסו גם את המתכון של צ'וריסוס בתבשיל ירקות. מתכון נפלא לארוחת צהרים או ערב בשרית.