נקניקיות טובות ואיכותיות הן מעדן של ממש.
אני לא מתכוונת, כמובן, למוצר הנחות העשוי משיירי בשר או עוף מעובדים עד מוות בתוספת שלל משמרים ומייצבים למיניהם. ממש לא. המוצר הזה בכלל לא נכנס אלי הביתה.
אני מתכוונת לנקניקיה טובה אמיתית, כזו שעשויה מ-100% בשר טרי (שמכיל שומן בכמות מספקת), בדרך כלל קצוץ גס, לא ממש טחון, עם תבלינים ועשבי תיבול טריים... נקניקיה שקונים אצל קצב טוב או מכינים לבד בבית.
אז לא נדבר היום על הכנה של נקניקיות בבית. אני מודה שבזה עדיין לא התנסיתי, ואולי עוד אנסה, אבל לקנות אצל קצב טוב - כל אחד יכול.
והפעם במטבח שלי - נקניקיות צ'וריסוס.
מקורה של הצ'וריסו (Chorizo) בספרד, ארגנטינה או פורטוגל (תלוי את מי שואלים) והיא משתייכת לקבוצת הנקניקיות הטריות. כלומר - את הנקניקיה מכינים עם בשר טרי שלא עבר בישול או עישון. המשמעות היא שמשך הבישול הנדרש יהיה קצת יותר ארוך מאשר נקניקיות שהבשר שלהן כבר מבושל בצורה כזו או אחרת, מה גם שמדובר בנקניקיה גדולה ושמנמנה יחסית.
לצ'וריסו צבע אדמדם אופייני המגיע מהתיבול הייחודי לה - פלפל אדום יבש מעושן או פפריקה (חריפה או מתוקה) בשילוב פתיתי פלפל צ'ילי, ברמת חריפות משתנה. ניתן למצוא גם גרסאות מתובלות עם פלפלים אדומים קלויים ומגוון עשבי תיבול.
הדרך המסורתית להכנת צ'וריסוס היא בצליה. אפשר על הגריל או במחבת פסים. כאשר אתם בוחרים בדרך הזו זכרו שהבשר לא עשוי כלל ולכן משך הצליה הנדרש הוא ארוך יחסית. מי שאוהב את הבשר שלו עשוי היטב - מוזמן - לקראת סוף הצליה - לפתוח את הנקניקיה לאורכה (לצורת פרפר), להניח על הגריל כשהחלק הפתוח לכיוון מקור החום, וכך להשלים את הבישול.
אופציה נוספת היא לבשל את הנקניקיות, וזה מה שעשיתי הפעם. עם בצל ספרדי, שום, פלפלים, עגבניות שרי ופלפל חריף - כי אלה בדיוק הטעמים שמשתדכים כאן, ועוד מה הפתעות.
אז מה נצטרך?
1 ק"ג נקניקיות צ'וריסוס (אני השתמשתי בגרסת המיני, נקניקיות קצרות יותר, אבל זה ממש לא קריטי).
1 כף שמן זית
3 בצלצלים ספרדים (או 1 בצל סגול)
4-5 שיני שום
2 כוסות עגבניות שרי
1 חציל בינוני
1/2 כוס ציר עוף או ירקות (או מים)
1/4 כוס יין אדום
1/2 יח' פלפל ירוק חריף
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה - עפ"י טעמכם האישי.
ומה עושים?
1. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה.
2. חוצים את הבצל הספרדי ופורסים דק מאוד, מכניסים למחבת ומטגנים-מאדים על חום נמוך.

3. קולפים ופורסים את שיני השום ומוסיפים למחבת עם הבצל. בוחשים קלות.
4. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים למחבת. בוחשים.
5. פורסים את החציל וחותכים לקוביות בגדול 2 ס"מ, מוסיפים למחבת ובוחשים.

6. מוסיפים לתבשיל את הציר והיין, מתבלים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהחצילים מבושלים היטב.
7. מניחים בסיר בזהירות את נקניקיות הצ'וריסוס ואת הפלפל החריף קצוץ דק. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

8. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפטרוזיליה או כוסברה קצוצה. מגישים עם לחם טוב, אורז או תפוחי אדמה בתנור.
