top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

אטריות ביצים לפסח


לא משנה היכן אנחנו בסדר, מה אוכלים בחג, ומי מכין את המרק, אני תמיד ממונה על האטריות.

את המתכון לא המצאתי – אלה איטרות הפסח של סבתא, בשיטות ההכנה שלה, עם שדרוגים קלים שלי.

והתוצאה? אף פעם לא מאכזבת.

אז מה זה בעצם אטריות לפסח? למעשה אלה חביתיות דקיקות, שלאחר הטיגון חותכים אותן לרצועות דקות ומגישים לצד מרק עוף צח וחגיגי. התוצאה משדרגת כל מנת מרק – גם במראה וגם בטעם. ההכנה כרוכה במעט השקעה, אבל אפשר בהחלט להכין יומיים-שלושה מראש, ולשמור לערב החג. אני ממליצה לנסות.

מה נצטרך?

3 ביצים

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

3/4 כוס מים או סודה

1/4-1/2 כוס ירק קצוץ דק (שמיר, פטרוזיליה, עירית)

2 כפות שמן

ומה עושים?

1. טורפים את הביצים עם מלח.

2. מוסיפים קמח תפו”א וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה.

3. מוסיפים מים או סודה וירק ומערבבים היטב (לא חייבים במיקסר, רק לשים לב היטב שאין גושים של קמח תפו"א).

4. מחממים את השמן במחבת, וכשהוא חם מאוד יוצקים אותו לתערובת הביצים תוך כדי טריפה חזקה. את המחבת אין צורך לשטוף, מיד נשתמש בה לטיגון החביתיות (ללא שימון נוסף).

5. מניחים לתערובת לעמוד במשך כ-15 דקות כדי שתתייצב מעט.

6. מטגנים חביתיות דקיקות עד כמה שניתן. כל כך דקיקות שאין צורך אפילו להפוך אותן. ברגע שהשוליים מתרוממים (התמונה ממחישה את הרגע הזה באופן מדוייק) – מוציאים מהמחבת.

עורמים את החביתות המוכנות זו על גבי זו בצלחת רחבה ושטוחה.

7. מגלגלים כל 3 חביתיות לרולדה ופורסים לשבלולים בעובי כחצי ס”מ. אפשר בהחלט להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה היטב במקרר.

8. מניחים בכל צלחת מרק 2-3 שבלולי אטריות ומגישים מיד. אם מכינים מראש אני ממליצה לחמם קצת את האטריות לפני ההגשה כדי שלא יקררו את המרק.

וטיפ קטן נוסף:

אפשר להשתמש בחביתיות האלה בדיוק (עם או בלי ירק) כבלינצ'ס לפסח ולמלא בכל מלית אהובה עליכם. ואם אתם בענין של בלינצ'ס מתוק - אני ממליצה להוסיף כפית או שתיים של סוכר לתערובת הביצים.

חג שמח!!!

https://goo.gl/ZVLM9Q

3,655 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page