אם אתם אוהבים קלמנטינות (ובינינו, מי לא אוהב קלמנטינות) בוודאי תמצאו עניין במתכון הזה שמשלב פרגיות וקלמנטינות עם ניחוחות המזרח הרחוק.
מנה פשוטה ומהירת הכנה שיכולה להתאים לבישול זריז של אמצע השבוע, אבל עושר ומורכבות הטעמים, והמראה הכתום החגיגי, בפרט אם אתם מכינים גם את פירה הבטטה, יכולים להקנות לה מקום של כבוד גם בארוחות מחייבות יותר.
מה נצטרך?
1 ק"ג נתחי פרגית חצויים (אפשר להכין גם עם שוקיים או כרעיים)
למרינדה:
1/2 כוס מיץ קלמנטינות (2 יחידות)
1/4 כוס שמן זית (ועוד 2 כפות לטיגון)
1/4 כוס דבש
1/4 כוס רוטב סויה
4 שיני שום קצוצות
3 ס"מ שורש זנגביל טרי קצוץ
1 פלפלון צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקיקות
1 כף עלעלי טימין טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית טימין מיובש
ומה עושים?
1. שמים בקערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים.
2. לאותה קערה מוסיפים את נתחי הפרגית. מערבבים היטב כך שהפרגיות יצופו היטב במרינדה. מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות (אפשר להכין גם יום מראש).
3. מחממים מחבת רחבה וגדולה עם מעט שמן זית. מטגנים את נתחי הפרגית משני הצדדים עד להזהבה. במידת הצורך מחלקים את כמות הנתחים לשני סיבובים.
4. בסיום הטיגון מחזירים למחבת את כל נתחי הפרגית יחד עם המרינדה ומבשלים עוד 15-20 דקות עד שהפרגית מוכנה והרוטב הצטמצם. אם רוצים ממש להשקיע, טוחנים את הרוטב בבלנדר מוט למרקם אחיד וקטיפתי (לא עשיתי את זה היום, אבל בטח אעשה בפעם הבאה).
5. מגישים מיד עם פירה בטטה - קולפים וחותכים לקוביות גדולות 6 תפו"א בינוניים ו-2 בטטות, מבשלים במי מומלחים עד לריכוך. שופכים את מרבית המים (משאירים 1-2 ס"מ בתחתית הסיר), מוסיפים 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות וממתינים כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מוסיפים כחצי כוס חלב, מלח ופלפל לבן, מועכים היטב עד שלא נשארים גושים בכלל, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
ותגידו לי אתם, מי יוכל להישאר אדיש למנה הזו???
ערכים תזונתיים (פרגיות בלבד, ללא פירה בטטה)
כמות הפרגיות מחושבת לפי 6 מנות + 2 כפות רוטב למנה.
מנה = 316 קלוריות. 13.1 גר' שומן, 46.2 גר' חלבון, 3.2 גר' פחמימות, 146.7 מ"ג כולסטרול.
Comments