תפוז הוא בן לוויה מושלם לשוקולד, ועכשיו בחורף - קינוחי שוקולד תפוז ממש מתבקשים.
אם יש לכם שאריות חלה - אני ממש ממליצה על Bread Pudding בטעמי שוקולד תפוז. אני ממש אוספת (במקפיא) חצאי ורבעי חלות לטובת העניין וכשיש לי מספיק - מיד מכינה את הפודינג הנפלא הזה;
אם אתם חובבי מוס שוקולד (ובינינו, מי לא?) - בוודאי תמצאו עניין במתכון הזה של עוגת מוס שוקולד-תפוז;
ואם אתם מחפשים משהו מהיר הכנה - הנה מתכון לעוגה בחושה נפלאה עסיסית ונהדרת בטעמי שוקולד-תפוז.
עוגת שוקולד תפוז
מה נצטרך?
200 גר' שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)
100 גר' חמאה
5 ביצים L
1 כוס סוכר (אם אתם אוהבים מתוק - אפשר להגדיל את הכמות לכוס ורבע, אין צורך יותר מזה)
קורט מלח
250 גר' (1 ו-3/4 כוסות) קמח (לבן או כוסמין)
30 גר' (2 כפות גדושות) אבקת קקאו איכותית (לא שוקולית)
10 גר' (1 שקית) אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר' (1 כוס) שקד מולבן טחון
גרידה משני תפוזים
1.5 כוסות מיץ תפוזים (הכי טעים סחוט טרי שמכינים לבד) (אפשר להחליף חלק מהכמות בחלב)
1 גביע שמנת חמוצה
100 גר' (1/2 כוס) שמן
*** השילוב של חמאה ושמן הוא הסוד של העוגה (וכדאי לאמץ אותו גם במתכונים אחרים) - החמאה נותנת טעם נפלא והשמן שומר על עסיסיות וכך יש לנו עוגה מנצחת.
לציפוי:
100 גר' שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
1-2 כפות ליקר תפוזים/רום/ברנדי
לקישוט (לא חובה)
ז'וליינים מתפוז אחד נוסף
תלתלי שוקולד בגווני כתום
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). משמנים היטב תחתית ודפנות של תבנית בקוטר 24 או 26 (את התחתית אפשר לרפד בנייר אפיה, לא חובה).
בקערה קטנה ממיסים במיקרו (בפולסים של 30 שניות) את השוקולד והחמאה.
במיקסר מקציפים ביצים (שלמות) עם הסוכר והמלח במשך כמה דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה מאוד.
בינתיים מערבבים בקערה את כל היבשים - קמח, קקאו, שקד טחון, אבקת אפיה וסודה לשתייה
מגררים את התפוז וסוחטים את המיץ. מודדים את הכמות ובמידת הצורך מוסיפים חלב (או שסוחטים תפוז/ים נוספ/ים).
מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת החמוצה ומערבלים מעט כדי לשבור את השמנת.
מוסיפים את השוקולד המומס, השמן, מיץ התפוזים והגרידה ומערבלים לתערובת אחידה. את הקערית הקטנה של השוקולד שומרים בצד (לא להכניס עדיין לכיור) מיד נשתמש בה שוב.
מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. מפסיקים פעם אחת באמצע כדי לנקות את דפנות קערת המיקסר.
מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור החם. אופים 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם מעט פירורים. מוצאים מהתנור ומצננים היטב.
בזמן שהעוגה בתנור חוזרים לקערת השוקולד. שמים בה את השוקולד והשמנת לציפוי וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות. מערבבים היטב עד לקבלת קרם מבריק, מוסיפים את הליקר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. משאירים על השיש (לא במקרר) עד שהעוגה תהיה מוכנה לציפוי.
כאשר העוגה התקררה - מחלצים מהתבנית ומצפים בקרם. מקשטים בז'וליינים של תפוז ותלתלי שוקולד.
טועמים ומברכים את אלוהי השוקולד והתפוז, ובעיקר את החיבור ביניהם...
ערכים תזונתיים (לפי חישוב של 20 מנות בעוגה)
מנה = 330.5 קלוריות, 19.6 גר' שומנים, 5.6 גר' חלבון, 33.0 גר' פחמימות, 76.4 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.
Comments