036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת נמסיס שוקולד-אספרסו


נמסיס היא ללא ספק אחד הקינוחים הנחשקים ביותר במסעדות, ולא בכדי.

קודם כל, תמיד, ובפרט היום (7 ביולי) שהוא יום השוקולד - מי לא אוהב שוקולד? ומה הסיכוי לפספס עם מנת שוקולד עשירה ומפנקת שכזו?

ומצד שני מדובר בקינוח פשוט יחסית להכנה. כמה פשוט, אתם שואלים? כמעט ברמה של עוגה בחושה.

אם יש לכם שוקולד איכותי (אבל ממש איכותי ומינימום 60% מוצקי קקאו) - כל מה שנשאר לדאוג לו הוא רמת אפייה מדויקת, וזהו, אתם מסודרים.

רוצים לשדרג עוד יותר? הגישו עם כדור סורבה בצד, כי בכל זאת העוגה מאוד מאוד עשירה וכדאי לשבור אותה עם משהו קצת יותר קליל. אני בחרתי בסורבה דובדבנים. השילוב של שוקולד ודובדבנים הוא נפלא בעיני, אבל גם טעמים אחרים יעשו את העבודה.



הכנתי את העוגה הזו לפני כמה שבועות ליום ההולדת של הבן שלי, ולא חלפו כמה שעות עד שהתבקשתי להכין אותה שוב גם למסיבה של החברים. והכנתי, אלא מה? ושוב חוסלה בדקות.


מה נצטרך?

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

350 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו לכל הפחות

1 כוסית אספרסו

6 ביצים + 3 חלמונים

1/2 כוס (100 גר') סוכר

30 גר' (2 כפות) קמח

ומה עושים?


1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות, לא טורבו). משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ. אם משתמשים בתבנית מתפרקת, מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו. אם התבנית לא מתפרקת רק משמנים אותה.


2. במיקרוגל ממיסים (בפולסים של 30 שניות) שוקולד + חמאה. מערבבים, מוסיפים את כוסית האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.


3. בינתיים שמים את הביצים, החלמונים והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כמה דקות (כן, זה יקח זמן) עד שמתקבל קרם אוורירי, בהיר ותפוח.


4. יוצקים את תערובת השוקולד לקרם הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הקמח (עדיף דרך מסננת) וממשיכים בתנועות הקיפול עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים לתבנית.

5. מרתיחים מים בקומקום.


6. אם משתמשים בתבנית עוגה מתפרקת, פורשים יריעת נייר אלומיניום גדולה על משטח העבודה, מניחים עליה את העוגה ומקפלים את השוליים סביב סביב לעוגה.

המטרה היא למנוע חדירה של מים לעוגה, ולכן אם אופים בתבנית לא מתפרקת, אפשר לוותר על השלב הזה.

מניחים את תבנית העוגה העגולה עם תערובת העוגה בתוך תבנית תנור בעלת דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה בזהירות מהמים הרותחים כך שיגיעו למחצית גובה התבנית העגולה.

מכניסים לתנור החם (170 מעלות) ואופים 35 - 40 דקות. ולא דקה יותר!

מצננים היטב, ומכניסים לשעה-שעתיים למקרר.


7. מגישים פרוסת עוגה עם כדור סורבה דובדבנים, ומתעלפים...



ערכים תזונתיים (אולי עדיף לא לדעת?)

עוגה = 16 מנות

מנה (ללא הסורבה) = 274 קלוריות, 18.8 גר' שומנים, 3.6 גר' חלבון, 22.9 גר' פחמימות, 80.2 מ"ג כולסטרול.


#שוקולד #טו_באב

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.