השילוב של גבינת מסקרפונה ודבש הוא שילוב מנצח, וזה לא המתכון הראשון שאני עושה בו שימוש. כאן בתוספת ערמונים - קינוח אישי מהודר ואלגנטי למראה, כיאה לארוחת חג.
מה נצטרך?
200 גר' אטריות קדאיף טריות
100 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' גבינת מסקרפונה
1/4 כוס דבש
1 צנצנת (350 גר') מחית ערמונים (מהסוג הממותק)
לקישוט: מעט פולן (אבקת דבורים) - נמכר בחנויות טבע
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערה רחבה וגדולה יחסית ממיסים את החמאה (הכי נוח במיקרוגל). מוסיפים את אטריות הקדאיף ומערבבים בעדינות רבה בתנועות אווריריות של שתי הידיים עד שכל השומן נספג וכל האטריות מצופות היטב בחמאה.
3. להכנת קילתיות הקדאיף: נוטלים בכל פעם כמות קטנה (חופן צנוע) של תערובת ומניחים בתבנית שקעים. מהדקים לתחתית ולדפנות. נוח מאוד לעשות זאת בעזרת כוס בגודל מתאים. חשוב לשים לב שהדופן כמה שיותר גבוהה, ושהקילתית כולה לא תהיה עבה מדי.
4. אופים בחום בינוני (180 מעלות) 15-20 דקות, עד שכל הסלסילות מקבלות צבע זהוב ענברי. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מכינים כך את כל כמות האטריות.
עד כאן אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר בקופסה גדולה סגורה היטב. להקפיד לא לצופף את הקילתיות ולא לדחוס אותן כדי שלא יישברו.
5. למילוי: מקציפים שמנת עם מסקרפונה ודבש לקרם יציב.
מחצית מכמות הקרם מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים בשלב זה במקרר.
6. את המחצית השנייה של הקרם מערבבים בתנועות קיפול עדינות עם מחית הערמונים עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול. מזלפים את הקרם לקילתיות בערך עד גובה הקילתית.
7. מזלפים את קרם המסקרפונה (זה ששמרנו במקרר בשק זילוף עם הצנתר המשונן) מעל קרם הערמונים. מקשטים במעט פולן.
ועכשיו תסתכלו ותגידו אתם, זה לא קינוח מושלם לארוחת ראש השנה?
אחסון ושמירה:
סלסילות מוכנות - אפשר להקפיא בקופסה סגורה היטב עד כמה שבועות, להפשיר שעה -שעתיים במקרר לפני ההגשה בארוע הבא.
סלסילות ריקות - ניתן להקפיא בקופסה סגורה (בלי לדחוס ובלי לצופף כדי שלא יישברו).
קרם שנשאר - אפשר להכין קינוחי כוסות, ובמידת הצורך להקפיא בקופסה סגורה.
Opmerkingen