036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער - רוקחת החלומות

מרק עדשים כתומות


מרק נהדר מהמטבח הטורקי, שמשלב שני מרקים אהובים במיוחד - מרק כתום ומרק עדשים.

השימוש בעדשים כתומות בלבד בשילוב עם הירקות הכתומים מעניק למרק את צבע נהדר וגם סמיכות עשירה וקטיפתית.

הכנתי את המרק הזה לפני שבוע-שבועיים באחד הערבים הקרירים האחרונים שעוד היו לנו השנה, אבל בחורף הבא - הוא בוודאי יככב אצלי. ובקיצור - לגזור ולשמור.




מה נצטרך?

2 כוסות עדשים כתומות

1 בטטה קטנה

דלעת (או דלורית) בכמות גודל דומה לבטטה

1 גזר גדול

3-4 שיני שום

1 כוס פטרוזיליה או כוסברה או כל שילוב ביניהן

3-3.5 ליטר נוזלים (ציר בעדיפות ראשונה, כמובן, ואם אין ברירה - אז מים)

2 כפיות גדושות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה פפריקה

1 כפית תבלין כוסברה

1/2 כפית כמון

1 כף גדושה רסק עגבניות

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

להגשה:

פלחי לימון

צ'ילי אדום חתוך לטבעות קטנות

עלי כוסברה

גרעיני דלעת/חמנייה קלויים

קרוטונים

ומה עושים?


1. בסיר גדול שמים את העדשים.


2. חותכים את הירקות (בטטה, דלעת וגזר) לקוביות קטנות בגדול אחיד ומוסיפים לסיר.


3. כותשים את השום וקוצצים את הירק (שומרים חלק מעלי כוסברה להגשה). מוסיפים לסיר.



4. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה על אש גדולה יחסית. עד שהמים רותחים - מוסיפים את הרסק והתבלינים.


5. כשהמרק מגיע לרתיחה - מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים והעדשים מתפוררות לגמרי.


6. מוסיפים אתת לימון, מערבבים קלות, טועמים ומתקנים תיבול.


7. מגישים עם פלח לימון, צי'לי אדום, עלי כוסברה ואפשר גם גרעיני דלעת או חמניה וקרוטונים. כל פשוט, וכל כך טעים!



ערכים תזונתיים

הכמות תספיק לכ - 18 מנות (כ-250 גר' כל מנה)

מנה ללא תוספות = 95 קלוריות, 0.4 גר' שומן, 6.7 גר' חלבון, 15.8 גר' פחמימות, 0 כולסטרול, 1.1 גר' סיבים תזונתיים.


  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.